sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Taas pukkaisi vähän lomaa!

Kesän ensimmäinen loman pätkä lähestyy huimaa vauhtia. Veneen kanssa on pitänyt vähän kiirettä ja kaikkea hassua on sattunut. Koneelle piti tehdä syksyllä "keväthuolto" jossa oli tarkoitus käydä koko pata läpi ja laittaa uutta vastaavaan kuntoon. Ketuillehan se meni!

Juuri kun monttöörit pääsivät veneelle ja koettivat vaihtaa jäähdytysjärjestelmän liemet todettiin, että satamasta oli vedet katkaistu ja sehän jäi sitten vaan kevyemmälle glygolin läpiajolle. Keväällä sitten olikin jo niin ruuhkaista, että vasta kuuneella viikolla pääsivät paikalle ja silloin huomattiin, että merivesipumpun laakeri pitää vaihtaa. Posti toi sen niin myöhään, että pääsevät vasta ensi viikolla tekemään huollon loppuun. Ja me taas Eevan kanssa lennetään Milanoon huomenna aamulla parin kaverin kanssa puolentoista viikon roadtripille.

Eli veneen lasku vesille sitten kauheessa kiireessä heti, kun tullaan Italiasta, ja jotta saadaan telakkapukki purettua ennenkuin se pitäisi siirtää kesävarastoon. Muuten se on nyt saatu hiulattua sellaiseen kuntoon jotta kai sillä taas kesän seilaa!

Lähes laskuvalmis

Pakkaamiset jäi vähän viimetippaan, kun on aika mennyt tuolla satamassa melko tasaisesti. Onneks on toi pakkaaminen senverran rutinoitunutta, että ei siihen liikaa aikaa pala. Mutta odotus on kova, siitä on jo jokunen aika kun viimeeksi ollaan Italiassa käyty ja hieman on ollut jo ikäväkin niihin maisemiin. Nyt mukaan lähtee tuttupariskunta ja meininki on kierrellä pohjois-Italiaa Venetoa, Piedmontea, Liguriaa, Toscanaa ja Umbriaa. Pete ja Anita ei oo niillä kulmin poikkeilleet ja meillekin on etenkin se Ligurian rannikko aina jäänyt jotenkin väliin.
Kai noilla pärjää

Huomenna jatkuu! Lento lähtee aamulla, joten eiköhän iltapäivitys tule jo jostain Padovan suunnalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti