perjantai 24. toukokuuta 2024

Parmaan, täysin erilainen kaupunki

Aamulla pakattiin kamat ja kiiteltiin henkilökunta. Olipa järkyttävän kauniit maisemat huoneen ikkunasta ja todella ystävällinen ja osaava palvelu. Tätä San Marinon vanhassa keskustassa sijaitsevaa hotelli Cesarea voi kyllä ihan varauksetta suositella kaikille, jotka vain San Marinon suunnalla liikkuu. Koska oltiin hotellin vieraina, niin pysäköintikin maksoi vain 12 € kahdelta päivältä, lähinnä keskustaa olevalla parkkialueella.

Ajeltiin kohti Maranelloa pikkuhiljaa tasaisemmiksi muuttuvia maisemia tsuumaillen. Maranello oli ihan pakko ottaa ohjelmaan, kun nyt oltiin ohi ajamassa; Ferrarin kotikylä ja museo. Onhan tämä sellainen onece in the life time -kohde, mutta mielenkiintoinen. Erittäin kauniita autoja ja niitä yllättäen pörräsi myös pitkin kaupunkia.


Oli oikeesti kokemus, kyllä kannatta poiketa jos kulmilla liikkuu. Aivan uskomatonta tekniikkaa ja todella huikeaa muotoilua. Oheistuotteidenkin hinnat tosin ihan kohdillaan, pikeepaita 90 €, leluauto (die cast metallivehje muovikotelossa) 370 € ja kahvikuppi 30 €. Petri hankki paidan, muuten ei juuri hyödykkeitä hankittu. Jatkettiin matkaa tietä pitkin, muutaman Ferrarin saattamana.

Hieman neljän jälkeen saavuttiin Parmaan. Suurin kaupunki tällä road tripillä, hieman nuhjuinen ja ei niin kaunis, mutta jotain kivaa täältäkin löytyy.

Pienen säädön ja sekoilun jälkeen löydettiin meille varattu Air B'n'B paikka. Emäntä oli oikein mukava ja paikka varsin hyvä ja tilava. Rouvat jäi purkamaan pakaaseja ja me mentiin Petrin kanssa etsimään parkkipaikkaa. Toisella kierroksella pitkin kylää löytyi vihdoin suurinpiirtein auton mentävä reikä seinästä ja sinne siis. Vastassa  oli ahdas halli, jossa oli autoja ihan sumeenaan. Paikan pyörittäjä kysyi, että mihin aikaa ollaan jatkamassa matkaa ja jättäkää vaan avain siihen jakkaralle niin hän hoitaa homman eteenpäin. Toivottavasti huomenna on auto naarmmuton ja ajokunnossa kun se haetaan. Samalla keikalla löydettiin jokunen kauppa joista sopivalla valinnalla saatiin kasaan suurinpiirtein kohtuulliset huomisen aamupalan tarvikkeet.
Otettiin Parmaan tulo skumpat majoituksessa ja lähdettiin tallaamaan kohti keskustaa. Käytiin ihailemassa katedraali ja joku toinenkin iso kirkko jossa oli juuri iltavesperi menossa. Iltavesperin osallistujamäärä kolminkertaistui, kun me saavuttiin paikalle. Vaikuttavaa musiikkia ja hieno tilanne, emme sitä kuvanneet, vaan kuuntelimme hetken ja hipsimme sen jälkeen mahdollisimman hiljaa tiehemme etsimään ruokapaikkaa.

Pari ravintolaa oli täynnä, mutta kolmanteen mahduttiin sisään. Se oli Atmosphera -niminen kreikkalaisravintola. Oli loistavat sapuskat ja omistajan oman tilan viinit ja oliivit. Nautimme täysin siemauksin.

Olisi ollut hyvä niillä eväillä mennä suoraan vatsan viereen nukkumaan, mutta mutkia tuli suunnitelmaan, kun suihkulaite osoittautui niin haastavaksi, että iltapesut tehtiin miten kyettiin. Laite oli joku hitec käikäle, joka piti ohjelmoida etukäteen, Siis öh ja äh!Suihku ruiski kylmää vettä joka seinämältä. Pestiin miten sitten muuten onnistuttiin. Sattuuhan sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti