torstai 16. toukokuuta 2024

Sadepäivä ja Sirmionen kauta Riva Del Gardaan

Aamulla työstettiin taas hyvä aamupala ja tuskailtiin kun sataa ihan maahan asti. Ja päivän keliennuste lupaili vaihtelevaa sadetta koko alueelle koko päiväksi. Eli muutettiin sen verran suunnitelmia, että unohdetaan se Dolomiittien kautta kierto ja mennään suurinpiirtein suorasuuntauksella kohti Lago di Gardaa.

Juha suoriutui autolla ulos Padovan aamuruuhkasta ja sitten vaihdettiin Petrin kanssa kuskivuoroja. Motaria vedeltiin kohti Gardaa ja yllättäen jopa opittiin ohjelmoimaan auton oma navigaattori niin, että sinne satiin virallinen reitti näkyviin.

Ilma oli todella tuhnuinen ja sateinen eikä näkyvyyttä juurikaan ollut, eli Dolomiittien skippaus oli ihan sopiva vaihtoehto. Suunnattiin siis kohti Sirmionea Gardan eteläpäässä. Sateli edelleen joten poikettiin heti Sirmioneen tullessa syömään pieneen kiinalaiseen ravintolaan jossa olikin ihan makoisat eväät, italialaista ruokaa pienellä aasialaisella tvistillä. Kylmää ja ikäväähän siinä oli mutta hyvä ruoka lämmitti.


Kierreltiin sitten tuti Sirmionen kylää sateessa ja ostettiin parit lisässateenvarjot keikalle että selviäisi edes tästä päivästä. Tää on siis kylä joka kannattaa poiketa katsomassa jos näillä kulmin liikkuu. Kapean niemen päässä oleva vanha pittoreski kaupunki jonka sojana on vanha linnoitus. Linnaa ei tällä kertaa käyty katsomassa kun oli melkoinen jono sinne sisään ja vettä tuli kuin aisaa. Mutta on se muukin kaupunki ihan näkemisen arvoinen.Pakattiin porukka autoon ja lähdettiin ajamaan Gardan itärantaa pitkin järven pohjoisimmpaan kolkkaan. Pieniä kauniita kaupunkeja ja kaunista maisemaa järven rannalla. Kuvia ei juurkaan tullut otettua kun ilma oli vähän sellainen kun koko päivän oli ollut. Mutta Riva Del Gardaan saavuttiin hieman neljän jälkeen ja hotellikin löytyi ihhan heittämällä. Asiallinen paikka hieman keskustan ulkopuolella melko lähellä rantaa.

Vaihdettiin kuteet ja lähdettiin sateisessa kelissä taapertamaan kohti keskustaa ja ruokapaikkoja. Tämän kylän rantapuisto on muuten todella kaunis! Saatiin hotellilta tärppi ravintolasta joka sijaitsee vanhassa linnassa kaupungin yläpuolella ja jonne pääsee funikulaarilla, mutta kun mentiin pitkin rantapuistoa ihastuksesta huokaillen, todettiin että ei me sinne enää tänään ehditä. Paikka kun menee kiinni jo klo 19. Täytyy huomenna kokeilla jos aamulla sinne vaikka taipuisi.
Ajateltiin mennä aperitiiville ja suunnittelemaan illan ruokailua ja kohdalle osui Ristorante Mediterraneo. Päästiin sisään sateelta suojaan ja paikka osoittautui niin viihtyisäksi että heti aperitiivien jälkeen tilattiinkin lista pöytään ja ei muuten yhtään kaduttanut! Loistavat ruuat ja palvelu! Siellä jopa pestiin asiakkaan niska!
Kävi nimittäin niin, että Juha ja Petri meni välisikarille sulattelemaan alkuruokia siihen ravintolan eteen ja pulu päätti antaa terveisensä Peten niskalle ja paidalle. Tämä kun huomattiin niin henkilökunta hoiti homman tyylillä, niska ja pää pestiin, paskottu paita pakettiin ja kokin varapaita Petelle käyttöön. Olisivat tarjonneet vielä Limoncellotkin lohdutukseksi, mutta eihän se kenenkään vika ollut että pululta petti sulkijalihas juuri siinä kohtaa. Onpahan jotain mitä muistella kiikkustuolissa vanhana: "kuulkaas lapset kun pappa kertoo miten kävi aikoinaan Gardalla..."

Mutta ruoka ja palvelu oli todellakin ensiluokkaista ja sateen läpi tyytyväisenä taaperrettiin hotellille keräämään voimia tuleviin seikkailuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti