maanantai 20. toukokuuta 2024

Cortona, yksi Toscanan helmistä

Aamulla tehtiin napakka aamupala, eli syötiin kaappi tyhjäksi, että olis vähemmän siirrettäväksi seuravaan paikaan. Pakattiin kamat ja siirryttiin odotamaan kuljetusta parkialueelle. Ekan pikkubussin kuski katsoi kamamäärää ja totesi: "impossible" mutta onneks toinen isompi auto tuli heti perässä. 

Parkkipaikalla pakattiin auto ja lähdettiin ajamaa ahtaita hyvin kiharia mutkateitä. Maisemia ihaillen. Olivat siis huikaisevia taas. Selkeä ero tuli maisemiin, kun siirryttiin Toscanan puolelle. Tuli seetrikujia ja kukkuloiden päällä majailevia taloja. Juuri sitä oikeata Toscanan maisemaa.

Iltapäivällä saavuttiin Cortonaan ja oli kuin kotiin olisi palannut. Tuttuja, jumalaisen kauniita maisemia. Laitettiin auto parkkiin tutulle paikalle, suuren taistelun jälkeen. Kaksi parkkiautomaattia heittäytyi yhteistyökyvyttömiksi, mutta onneksi Easypark sovellus toimii täälläkin, saatiin parkki hoidettua ja eikun kamat kyytiin ja tunteella laukkuja raahateen kohti ylämäkeä, joka totta vie otti luulot pois.

Cortonaanhan ei saa ulkopaikkakuntalaiset mennä autolla sisään, joten parkkialueet on kaupungin muurien ulkopuolella. Niinpä raahauduttiin laukkujen kanssa 50 m ylöspäin ja kilsan verran länteen päin, kunnes saavuttiin majoituksen kohdalle. Olin täysin unohtanut, että tääkin on Air B'nB kohde. Ja minkälainen!

Nyt oli siis ihan helmi majoituksen suhteen, 70 neliöinen kahden makuuhuoneen asunto aivan Cortonan keskustorin vieressä. Emäntä kävi ottamassa vieraat ystävällisesti vastaan ja huokailtiin ihastuksesta somaa asuntoa. Ehkä idyllisin majoituspaikka tähän mennessä. Ja aika hyvä saa olla, jos tästä meinaa paremmaksi laittaa.

Kierreltiin Cortonaa, katsottiin ne 1100 vuotta vanhat edelleen asuinkäytössä olevat talot ja muutenkin viihdyttiin.


Illalla etsittiin ruokapaikkaa ja löydettiin vahingossa (taas) Preludia niminen ravitsemusliike aivan keskusaukion läheltä. Ei siis ollut todellakaan halvin kaupungissa, mutta ehkä paras. Huikaisevan hyvät ruuat ja aivan loistava palvelu yhdistettynä hyviin viinivalintoihin aiheutti liki orgastisen nautinnon ja suuren ruokahumalan. Tähän vois kai tottuakin.


Jaksettiin kiivetä vielä kämpille lepäämään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti