torstai 12. heinäkuuta 2018

Reviiriin tutustumista




Aamullahan ei ollut mitään kiirettä kun kerran lomalla ollaan. Tai itse asiassa ei koko aikana. kunhan ollaan ja pööoöillän ja tehdään sitä mikä just ny tuntuu hyvältä!

Eli aamupalaa terassilla ja kauniissa kelissä...






Ja sit lähdettiin pikkuhiljaa tutustumaan Fratta Todinaan joka on oikeesti aika pieni kylä. Pari kahvilaa, pieni vanha keskusta ja kauppa jossa vanha mummeli myi oikein ystävällisenä lihaa ja pastaa. Leikkasi tarpeen mukaiset palat ja oli mukava. Tossa puodissa täytyy poiketa toistekin.

Vetäistiin hyvät viinit siinä toisessa kahvilassa ja polttelin puolikkaan toscanalaissikaarin isä Camillon tyyliin ja kunniaks. Eihän täällä oikeesti ole mitään muuta tekemistä ku istua jommassa kummassaa kahvilassa ja hengailla paikallisten kanssa mutta tätäthän täältä tultiin hakeman...











Majoituksemme...
Koska päivää oli vielä pitkästi jäljellä poikkesimme läheisellä luostarilla joka kuitenkin näytti olevan kiinni. Kuitenkin maisemat ja itse mesta loistavia. Fransiskus on täällä notkunut ja vanhimmat osat kuten toi kuvissa oleva neitsytalttari olivat melkein tuhat vuotta vanhoja.












Takaisin päin tullessa laitoin ihan akateemisesta mielenkiinnosta baviin lähimmän supermarketin koordinaatit ja sehän tarjosi naapirikylän Lidliä ja Cooppia joista käytiin hankkimassa Chiantin viinejä tarjouksessta 1,89 / pullo ja loput puuttuvat elintarvikkeet.

Loppuilta menikin munnelin leikkaamia pihvejä paistellen ja hyvin syöden sekä punaviiniä maistellen. Hyvin ymmärtää miksi tää on viinimaa kun hyviä viinejä saa lle 2 € pullo ja olut maksaa about saman tölkiltä ja sehän on aika luokatonta kuraa...

Katsoin mä potkupalloakin kun Eeva hyytyi kesken safkan jälkeen...

Huomenna jos poikkeis Spoletossa nauttimassa juhlakahvit Ceccinin ja Matteon pöydässä.

1 kommentti:

  1. Aivan superhyvältä vaikuttaa paikallinen pieni kylä. Olette perusasioiden äärellä; hyvää viiniä, hyvää ruokaa ja miellyttävä ympäristö.

    VastaaPoista