torstai 12. heinäkuuta 2018

Vähän niinku loputon sunnuntai

Aamulla heräsin siihen että pari työtuttua soittelivat. Vaikka tietävät että oon lomalla... Onnittelivat ikääntymisen johdosta ja niillä eväillä on tää päivä menty.

Eli tuhti aamupala ja pakkautuminen Pandaseen. Suunta kohti vanhaa suosikkia Spoletoa. Tavoite näet oli että syntymäpäiväkahvit käydään juomassa suuresti rakastamani Isä Matteon maisemissa siinä kahvilassa missä Matteo ja Ceccini aina shakkia pelasivat.

Panda huusi leipää, minä nautinnosta ja Eeva ajoittain kauhusta kun ylitettiin Apenniinien vuoristoa matkalla naapurikylään. Linnuntietä matkaa ei ollut kuin parikymmentä kilometriä mutta niillä serpentiineillä se venähti kummasti kuudeksikymmeneksi. Ja voin kertoa että syletti kun oltiin Pandasella liikenteessä, olis ollu ihan julman magee pyöräreitti!

Spoleto ei petä koskaan! Vietiin auto parkkiin ja kiivettiin kohti tuomiokirkon aukiota ja sitä kahvilaa joka tavoitteena oli...

Kissi

Nää kujat vaan on niin...

Riittävästi mäkeä


Sommitelma
Se tuomiokirkon torin kahvila on siis ihan jumalaisen hauska, palvelu on hyvää ja ennenkeikkea siinä on sitä sarjaa kuvattu muutama vuuosi. Viimeisin tuotantokausi kuvattiin just viime keväänä ja se saattaa jossain vaiheessa talvella tulla Teemalta ulos, aloittivat pari kuukautta sitten koko Matteon ihan alusta.

Nyt aukio oli tuolitettu ja äänimiehet juoksi kilpaa koululaisryhmien kanssa. Illalla olisi joku sinfoniaorkesterin konsertti iltapukukansalle Spoleton juhlaviikkojen tiimoilta ja lavarakenteet oli jo valmiina mutta hieman vielä haki ton tekniikan kanssa. Ja Matteoturisteja kävi koko ajan kuvaamassa kahvilaa ja aukiota sekä noita upeita portaita jotka nyt oli täynnä tuoleja.

Tuomiokirkko

Oikea pöytä kahvin nautintaan

Lavarakenteet valmistuu

Seuraavaks vedettiin syvään henkeä ja lähdettiin kiipeämään. Ponte de Torre on pakko käydä katsomassa että joko sinne pääsisi kävelemään. Pettymys oli suuri kun ei, mutta pettymystä hieman lievensi se kuppila siinä Ponten kainalossa josta on kiva näkymä yli kaupungin ja söpö tarjoilija ja raikas tuulenvire muuten 32 asteisessa ilmassa...

Spoleto

Ponte de Torre

Ei vieläkään päässy käveleen...

Kukkahippi

Rouva hikoilupuuskuttaa

Laskeuduttiin sit takaisin kylään ja kun tavallaan oli pieni nälkä niin ei muuta ku sopiva pieni ja söpö ravitsemusliike jostain sivukujalta. Ja voin kuyllä kertoa että niitä tässä kylässä riittää...

Eeva vetäisi Bruscetan Rustica kinkulla ja valitti että laihduttajalle ihan liikaa kun oli monta viipaletta Parman kinkkua. Mä sain ruokaorgasmin ja painoin tuulensuojaan täydellisesti al denten kolmella voilla silatun tryffelipastan! Hyvää syntymäpäivää minulle Rakas! Kynnys syödä mitään viikkkoon on vahva että makumuisto ei tahriutuisi...

Mä niin tykkään tän kylän yksityiskohdista

Tollasen tohon tehneet

Miten näillä mennään autoilla?

Kolmella voilla silattu tryffelipasta!

Ihan söpö toi ravintola

Ja sit päämäärätöntä pööpöilyä kylässä useempi tunti, istumista kahviloissa ja vierailia erilaisissa kaupoissa ostamassa paikallisia viinejä ja ilmakuivattuja tomaatteja. Elämästä nauttimista! Vähän niinku loppumaton sunnuntai niinku toi Eeva loihe lausumaan jossain vaiheessa.





Ja just kun mä tätä tekstii kirjoittelen, niin isäntä tuli ilmoittaan että kunhan on saatu syötyä ja ilta hämärtyy niin alakertaan vois tulla nauttimaan hyvää viiniä. Onks se laskettavissa kahvikutsuks? Eli joko nyt aletaan alueelta etsimään sitä vakituisempaa kämppää? Mä niin diggaan tätä aluetta!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti