lauantai 1. heinäkuuta 2023

Taukopäivä Airistolla

Aamulla herättiin keterään sateen ropinaan. Säätiedoitus kertoi että puolenpäivän paikkeilla voisi olla parin tunnin vähäsateisempi hetki joten soitin Turun vierassatamaan ja kyselin ppaikkoja. Sieltä kerrottiin kaikkien paikkojen olevan täynnä ja että kahdelta jolloin pitäisi olla paikkojen luovutus selviäisi onko siellä tilaa.

Hetki mietittiin ja todettiin että ei ole halua lähteä tihkusateessa Aurajokeen ajelemaan ympyrää ja päivystämään mahdollista laituripaikkaa ja sitten ehkä siirtymään jonnekin muualle. Otettiin siis toinenkin yö tänne ja pidetään rento taukopäivä.

Pariin otteeseen tuli raikkaita sadekuuroja ja välillä aina paistoi aurinko. Lämmöt pysyi reilusti alle kahdenkymmenen asteen, joten pari kertaa pyöräytettiin lämmitintä tuuletuksella että vene pysyisi kuivana.

Tehtiin kiva kävelylenkki täällä saarella ja  muutenkin lähinnä viihdyttiin ja lepäiltiin. Saunassa sain vinkin miten Turun satamaan voi koittaa varausta, satamaoppaassa ja nettisovelluksessaa tästä ei ollut mitään mainintaa. Eli saunan jälkeen netti auki ja tadaa! Sunnuntaiksi sieltä löytyi yksi meidän veneen mentävä paikka vapaana joten äkkiä kiinni ja varaus maksuun. Nyt on huomiselle sitten varma paikka Aurajoessa.
Illalla poiketiin syömässä paikallisesssa kuppilassa kun alkoi noi evästarvikkeet käydä hieman vähiin veneellä. Eihän me oltu suunniteltu ihan näin pitkää settiä ilman kunnon kauppaa jota täältä satamasta ei todellakaan löytynyt. Eikä se ravitsemusliikekään mikää huippu ollut, ruoka ja viinit oli kyllä hyvää mutta aika rajallinen valikoima oli listalla ja atmosfääri oli aika kaurismäkeläinen.

Eli palveluiden ja sellaisten takia ei Airiston Portissa kannata poiketa, mutta sijainniltaa tää on ihan hyvä satama ja perusfasiliteetit on kohdallaan. Täältä kannattaa aina varata paikka soittamalla, vieraspaikkoja on aika rajallisesti.

Eiku nukkumaan että jaksaa aamulla taas jatkaa matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti