perjantai 7. heinäkuuta 2023

Eilisen kuvat ja tekemisen meininkiä purjeilla!

 Täsä nää eilisen kuvat!

Marlen ilta-auringossa

Brännskärin laiturit

Tervetuloa

Näkymä laiturilta

Puoti, paikallista käsityötä

Kyllä näitä katseelee

Paikallista olitta ja savukalapizzaa terassillaAamulla herättiin aivan eläimelliseen paukkeeseen. Tuuli oli yön aikana kääntynyt hieman ja liikuttanut veneen perää väylän suuntaan. Aallot tulivat siis suoraan perän alle ja pitivät aikalaista meteliä, lisäksi keula oli siiirtynyt juuri sen verran laiturin suuntaan, että satunnaisesti meinasi kevyt osuma tulla. Laitettiin ylimääräinen fendari suojaamaan keulaa mahdollisilta rankemmilta osumilta.

Tehtiin aamupala ja lähdettiin mahdollisimman nopeasti liikenteeseen, aamuksi oli luvattu hyviä tuulia ja iltapäiväksi sitten jo vähän navakampaa. Köydet irti laiturista jo puoli yhdeksän paikkeilla ja heti satamasta päästyä purjeet ylös! Siitä alkoi nautinto!

Vedeltiin melkein parikymmentä mailia reippaassa laitamyötäisessä keskinopeudella 5,5 solmua. Parhaimmillaan vauhdit kävivät yli 7 solmun. Oli oikeasti tekemisen meininkiä ja elämä maistui naminamilta!


Kasnäsin kohdalla tuulet hieman kääntyivät epäedulliseen suuntaan ja voimistuivat jonkun verran. Kun matkaa suunniteltuun Rosalan Nötholmiin oli enää nelisen mailia oli luvassa täysin vastaista, laskettiin purjeet ja vedettiin loput koneella. Johan sitä oli saatu nautiskellakin.

Satamaan kirjautumisen jälkeen pistin viestiä pikkuserkku Samille, että täällä ollaan. Tunnin kuluttua Sami tuli Pian ja koirien kanssa laiturille moikkaamaan. Lähdettiin sitten Samin veneellä heidän mökilleen katsastamaan paikat. Olipas kaunis miljöö saatu rakennettua Rosalan ja Hiittisten saaria erottavan salmen rannalle. Paremman kahvittelun ja keskustelun merkeissä vierähti kaksi tuntia kuin huomamatta.


Erilaista veneilyä

Reitti mökille oli ku Elisaareen

Sievää


Sukunäköä?

Meidän suku ei ole ollut kovin sukurakasta ja Samia Juha on nähnyt lähinnä prätkämessuilla, mutta nyt oli aikaa tutustua paremmin. Tiettyä sukulaisuusmeininkiä tavoitettiin kyllä, eli veri on vettä sakeampaa. Paluumatkalla poikettiin vielä Roslands Bryggerin kautta maistelemassa paikallisia oluita. Tarttee varmaan huomenna ottaa uusintakierros sen panimon kautta, oluista yhtä lukuunottamatta jäi moni vielä maistelematta ja siellä on kuulemma myös aivan loistavat sapuskat.Palailtiin veneelle ja vedettiin kevyt illallinen ja mietittiin mitä kaikkea huomenna voisi tehdä. On siis päätetty pitää taukopäivä täälläkin. Lomallahan tässä ollaan ja kiirettä varsinaisesti ei ole minnekään, tuulten mukana kuljetaan ja vatsaa kuunnellaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti