torstai 4. heinäkuuta 2019

Piazza Armeriaan

Puoli neljältä aamulla soi kello ja silmät ristissä majatalon isäntä heitti meidät sataamaan ettei nyt enää myöhästyttäisi laivasta. Eikä myöhästytty, tunti ennen lähtöä oltiin satamassa. Mutta se show siellä! Meillä oli jo valmiit liput mutta arpomisessa meni melkein se koko tunti! Jos Helsingin Länsisatamassa olis noin tehotonta toimintaa ei vois Tallinnan laivoilla kovin isoa tungosta olla! Ja kippo polkaisi vesille kymmenen minuuttia etuajassa...

Auringonnoussu merellä


Pozzallossa otettiin satamasta taksi ja mentiin hotellille syömään aamupala. Isännän kanssa juteltiin tovi ja piviteltiin Virtu Ferriesin toimintaa. Maksettiin lasku ja poistuttiin Piazza Armenian suuntaan Puntosellla. Luottonavi pääsi kartalle parin uudelleenreitityksen jälkeen joskin Italian kartat ei edelleenkäään ole mitenkäään ajan tasalla ja etenkin alkumatkasta tehtiin ketunlenkkejä kun teiden risteyksiö ei ollut! Kolma kertaa tie jolle olisi navin mukaan pitänyt käääntyä meni joko ali tai yli ilman varsinaista liittymämahdollisuutta.

Mutta maisemat oli huikeat! Isoja rotkoja, Karuja vuoria ja kaktuspeltoja! Tää piti ihan selvittää! Viikunaopuntia on lajike jota täällä Viljellään varsin laajalti! Sen hedelmiä myydään syötäväksi ja lehdetkin on hyvää salaatinlisää ja käyvät myös tarjoiluastioiksi! Hedelmiä on ajoittain myös Suomessa myynnissä.

Piazza Armeria olikin sitten ihan oma juttunsa! Törkeen hieno keskiaikainen kaupunki useine kirkkoineen ja palatseineen ja vanhan keskustan kanssa. Syötiin lounaaksi loistavat bruschetat ja lasagnet jonka jälkeen soitettiin majoitukseen eli B & B Giardino delle Zagareen joka oli netissä näyttänyt kivalta. Ja livenä näytti vielä paremmalta! Paikka on kuin karamelli tyylikkäine huoneineen ja puutarhoineen. Isäntäväki on ylettömän ihanan ystävällinen ja sijainti on ihan keskellä historialllista kaupunkia pienen kujan varrella!Joss joku tähän kylän joskus eksyy niin ihan ehdoton majoituspaikka on tämä! Iso peukku!Huilattiin, suihkuteltiin ja mentiin kylälle ihmettelemään. Täällä ei liikaa ole turisteilla mälläilty ja hintataso oli varsin maltillinn. Nähtävää  riitti jaa ravintolat oli hyviä joko syödä tai juoda. Johtuen parista varsin lyhyestä edellisestä yöstä uni tuli aika pian mutta kuvat puhukoot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti