torstai 4. heinäkuuta 2019

Erilainen päivä Maltalla

Aamuhan alkoi aikaisin ja soittelurumballa. Eevalla oli ollut pari viikkoa punainen nappula kyljessä jota hää alkuun oli epäillyt paarman puremaksi juhannusta edeltävällä leirillä mutta eisen se alkoi ärtyä ja kehittää ihan punkinpureman kaltaisia oireita. Eli tiukkaa soittelua vakuutusyhtiöön ja erilaisille lääkäriasemille jos jonnekin sitä pääsisi näyttämään.

Aamupalan jälkeen sitten kirjattiin itsemme ulos luksushotellista, jätettiin kamat respaan ja käveltiin paikalliseen terveyskeskukseen näytille. Eevalla oli Eurooppalainen sairasvakuutuskortti joten homma meni melkoisen kivuttomasti ja yllättävän lyhyellä jonotuksella.Lekuri kyseli ihan ihmeissään että mikä se punkki on ja miten sen purema ilmenee mutta onneks kollegansa oli puolalainen ja tuli vilkaisemaaan avuksi. Totesi vain että meillähän noita löytyy  ja tuo on oikein hyvä malliesimerkki punkinpuremasta. Siihen pätee tämmöinen kuuri ja kirjoitteli reseptin, soitti läheiseen apteekkiin, antoi käyntiohjeet kyseiseen paikkaan ja toivotteli hyvää lomanjatkoa!

Apteekit täällä on samalla varsin hyvin varustettuja kemikalioita joten Eeva sai samalla päivitettyä kynsilakkavarastonsa. Etenkin kun kyseisessä apoteekissa ei juuri tuota rohtoa ollut ja vartti jouduttiin venailemaan kun apulaistyttö hilpaisi skootterilla isommasta apteekista riittävät tavarat. Kuunneltiin Revolution Streetillä mimmiä joka oli ihan huikee sopraano!
Sitten pööpöiltiin tunteella kylillä, poikettiin minella kivalla terassilla ja käytiin katsomassa Johanneksen katedraali joka olikin oikein näyttävä laitos. Suurmestareita oli hautailtu sivukappeleihin runsain määrin. Oikeestaan pitäis jonkunnäköinen ritarikunta perustaa että sais itselleen suurmestarin arvon!

Viiden paikkeilla palailtiin hotellille kun kyyti satamaan oli tilattu kuudeksi että ehtis siihen 19.15 lauttaan. Kaivoin hotellilla voucherit esiin ja meinasin saada halvauksen, laivan lähtöaika olikin 18.30! Eikä muuta kun pikavauhtia satamaan jossa oltiinkin aika tasan kuudelta, nähdäksemme peräaallot katamaraanista. Nää valopäät oli aikatauluista välittämättä kattoneet että nyt on hyvä aika lähteä ja työntäneet purkin matkaan puoli tuntia etuajassa!

Pienen kiroilun jälkeen saaatiin liput vaihdettua aamulauttaan, eli satamassa pitäisi olla aamulla 04.00 ja sitten alkoi majoituksen metsästys. Excelsioriin ei enää kannattaisi tarjoutua sillä hinnat vois olla melkoisen messeviä, mehän siis asuttiin siellä 50% halvennuksella noi kaks yötä ja kallista se oli silti meidän normaalitaksoihin verrattuna.

Läheltä löytyi B & B tyyppinen ratkaisu, Bookin.comin kautta varaus ja kun se vahvistui Google appiin hotellin osoite ja paarustamaan. Mesta oli ihan normaalilla Maltalaisella asiunalueella Vallettan esikaupungeissa ja ihan perussiisti. Isäntä oli mukava ja kuultuaan tilanteen kiroili midän kanssa kimpassa poikien hätäilyä ja lupasi heittää meidät aamulla satamaan että saataisiin edes vartti pitempään nukkua.

Käveltiin sitten syömään lähellä olevaan marinaan Uncle Matt's Kitchen nimiseen ravintolaan joka osoittautui oukein hyväksi valinnaksi. Ruoka oli hyvää ja sitä oli vähän liikaakin! Vaihtorahoiks oli jostain saatu Maltalaisia kolikoita ja niistä ei luovuta, on aika nättejä!

Satamaa vielä ihailtiin ja pariks tunniks kyljelleenn ennen laivalle lähtöä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti