tiistai 8. tammikuuta 2019

Paikkakunnan vaihto ja todellisen massaturismin aloitus

Aamulla pakkailtiin loput kamat laukkuihin ja käytiin vetämässä se loistelias aamiainen jousimusiikin säestyksellä. Ihan tykkii settii taas vaihteeks. Nyt oli mimmit panostanu pukeutumiseenkin, oli pikkumustaa ihan eikä verkkareita niinku viime kerralla.

Täti paistaa munakkaita

Mimmit veivaa tyylillä
Bussi tuli about ajoissa, tai siis niin ajoissa kun Kuubassa yleensä. Könyttiin sisään ja köröteltiin kaks puoli tuntii yhdellä tauolla Varaderoon. Matkalla oli aika kivoja maisemia ja kauniita pikkukaupunkeja. Bussin ikkunan läpi vaan ei kauheen hyvii kuvia meinaa saada.










Sitten saavuttiin Varaderoon. Alkoi  todellisuus paljastua jo niemen juuressa, hotelleja, hotelleja ja hotelleja. Tää mesta on rapiat 25 km pitkä kapea niemi jossa on pelkkää hotellia ja hiekkarantaa. Vähän niinku Kuuban Miami. Tai sitä ne kai tällä tavoittelee. Meidän hotla on melkein kauimmainen niemen kärkeen mennessä, joten yleiskatsaus tuli selväksi tontille mentäessä.

Varaderon rantatietä

Hotellia
Varaderon rantatie
Tää onkin eka kerta kun ollaan liikkeellä rannekkeen kanssa joka sallii pääsyn kaikkiin laitteisiin. Eli tällä viikolla jos hotellin tarjonta riittää ei tarvitse ruoasta ja juomasta maksaa mitään. Sikarit kyllä tossa kaupassa oli häkellyttävän kalliita, onneks kävin aamulla Havannassa ottamassa "bloginkirjoitussikarit" mukaan ihan kohtuuhintaan.

Onhan tää siis laitos, taloja on kymmenkunta, uima-altaita melkein saman verran. Altaalla vapaa-ajanohjaajat organisoi kaikenlaista kinkeriä melkein tauotta ja onhan vieressä aina toi meri jonka veden lämpötila pikaisen kahlailun perusteella on jossain 25 + tasolla. Huone on iso ja näyttävä ja parvekkeella varustettu, auringonlaskun suuntaan. Ja komea kylpyamme jonka meinasin testata etenkin kun lämmintä vettä tuntui riittävän. Testi jäi vaiheeseen kun vartin lorottelun jälkeen pohjalla oli sen verran kosteutta että melkein takapuoli kastui... Paineet putkistossa ei varsinaisesti häikäise.

Pyyhetaidetta Varaderolaiseen tapaan

Huone partsin ovelta

Kylppäriä

Parveke

Näkymä allas-alueelle

Työmaaruokala
Matkalla rannalle

Rantaa

Jalat ja puntit kastettu, lämmintä...

Eevakin uskals
Ravintoloita on hehtaarihallibuffa josta mulle tuli mieleen kohtuu iso työmaaruokala sillä erotuksella että tytöt rientää kaatamaan viiniä jos lasi tuntuu vajuvan ja käytetyt astiat lähtee päydästä melkein ennen ku haarukka on laskeutunut. Safka oli ihan syötävää muttei sillai varsinaisesti gourmettia. Niitä gurmeeravintoloita on kolme- neljä erilaita ja ne kuuluu kans rannekkeen piiriin, paikat pitää vain aikaisin varata. Ja niitä snack bar tyyppisiä ratkaisuja on lisäks pari kolme ja allasbaareja puolisen tusinaa. Pärjäisköhän tällä viikon?

Sigar loungessa tätä kirjoittelen tukevampi Montechristo tanassa ja kohta varmaan nukkumaan jos tää lähtee liikkeelle, Eeva ainakin tuskastui netin tukkoisuuteen kun täällä on vissiin noita käyttäjiä "jokunen". Huomenna pitäis olla jo 06.20 bussissa menossa ihmettelemään etelärannan siirtomaakaupunkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti