perjantai 1. heinäkuuta 2022

Kiertoajelua ja korvaavaa kokemusta

 Tänään oli meininki ottaa turistikierros Haniaan ja mahdollisesti iltapäivällä rannalle jos jaksaa. Ei sit jaksanu...

Mentiin about ajoissa Hop-on-hop-off bussin lähimmälle pysäkille ja täti siinä pysäkillä sanoi että hetkenkestää, kannattaa mennä kaljalle. No mentiin. Alkuperäisen aviisin mukaan bussin piti lähtee tuosta aukiolta about 10.30, täti sanoi 10.45 ja todellisuus oli 11.15 kun kuskile iski kahvitaukopäälle just ennen ku päivän eka setti oli lähdössä! Joimme oluet ja ehdin parikin pientä sikaria poltella. <<myös mailit sai ihan rauhassa lukea ja vastailla.

Muuten oli setti ihan asiallinen ja informatiivinen, tietoa tuli hörluureihin ihan tuelta sikäli kun naapurin ryssien mekkaloinnilta pystyi kuulemaan. Miten voi jotkut olla niin peeloja että huutavat pää punaisena toisilleen jotain mitä en ihan ymmärtänyt aina sillon kun luureista olisi asiaa tullut. Mutta sen minkä kuulin koitin omaksua alueen historiasta.
Oli vähän sääli sitä bussikuskia kun ei ihan maailman leveimpiä noi väylät ollu ja paikallisen käytännön mukaan auto jätetään siihen mihin sen saa mahtumaan. Parissa kulmassa mietin paljonko sisäkaarteen puoleiset autot sai osumaa muutta ilmesesti tuo luotettava ammattimies selvisi ilman isomia sattumia koko keikasta. Luurehin tullut selvennys oli ihan vähän edellä tapahtumia ja kuskin alhaalta huutelemat pysäkkinumerot usein meinas jäädä kuulumatta edellä kerotuista syistä mutta aurinko paistoi ja kaskaat mekkaloi valtaisasti. Siis hyvä keikka pääsääntöisesti.

Hypättiin bussista pois ja käveltiin paitapainolle pikkukujalla. Eeva aikoi ilahduttaa rakasta aviomiestään tämän tulevana syntymäpäivänä tämän erikoistoiveena toivomalla T-paidalla joita ei saa kun yhdestä jenkkifirmasta riittävän pitkällä toimitusajalla. Tai sitten täältä näyttämällä kioskilla kuvan paidasta... Kaveri sanoi että poiketkaa lounaalla ja tulkaa hakemaan, 30€.

Eli mentiin lounaalle kulman kuppilaan, loistavaa gyros kanaa ja cesar salaattia. Kaiken kruunas vanhempi pappa joka tuli paikalle myyntimielessä: "Original fake Rolex now on sale!" Oikeesti kundi joka tiesi mitä myy ja oli rehellinen asiassaan. Kattoi Eevan ranteessa olleen Swis Armyn ja mun Stuhrling originalin ja toivotti hyvää päivänjatkoa ja meni seuraavaan pöytään! Vanhan liiton herrasmies selvästi.

Lounaan jälkeen mentiin hakemaan paita ja se oli just sellanen ku oli luvattu. Kuva tulee sit ku on virallinen parasta ennen päivä kohdillaan. Ja nniitä eei muuten oo toistaa suomessa (tietääkseni...) Hotellille suihkuun ja pelaamaan baggammonia. Mä voitin.

Mentiin illalliselle ja nyt oli oikeesti krjaava kokemus eilisen pettymyksen jälkeen! Taverna Ela, vanhassa historiallisessa rakennuksessa isojen bokanvillepuiden varjossa. Jumalaisen hyvää ruokaa, lostavaa palvelua ja about puolet hintaa eislieen naapurin limboon nähden Tää ehdottomastin jatkon! jos poikkeette kylässä niin täällä kannaattaa syödä. Kaikki mitä eteen kannetiin oli loistavaa ja palvelu hyvää ja ystävällistä.Parin ouzon ja yhden uuden pyyhkeen kautta nukkumaan. Huomenna on piiiiitkä päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti