tiistai 9. heinäkuuta 2024

Taukoilua Turussa ja Nauvossa

Se on hyvä kun on tälleen vapaaherrana ja -rouvana, ei ole kiire mihinkään. Tuulet, ja muutenkin sää, näytti viikonlopulle oikein hapanta naamaa, joten pidettiin pari ylimääräistä taukopäivää Turussa.

Ei se hukkaan mennyt! Oleiltiin paljon Sampsan ja Sannin kanssa milloin kummankin veneellä, käytiin heittämässä se urheilupuiston neppailufribarata pariin kertaan läpi ja tavattiin muitakin vanhoja tuttuja Vinossa-viinihuoneella. Eli laatuaikaa ja hyvää olemista ihan kaikella tavalla. Ehkä tähän joutilaisuuteen alkaa pikkuhiljaa tottua.Vanhoja keskiaikatuttuja niinku tää Minna

Jumikulaari on taas jumissa

Maanantaina oli sitten meininki siirtyä Nauvoon. Ja matkaa tehtiin koneella. Tuuli tuli aivan vastaan ja allokko nousi välillä Airistolla melkoisen iloiseksi loiskinaksi ja rodeoksi. Me kun ei voida otta tosta vanhasta koneesta kaikkia kierroksia ulos pitkän potkuriakselin vatkaamistaipumuksen takia, niin ajoittain vauhti tiukassa vastatuulessa ja aallokossa tippui alle kahden solmun. Katsottiin joitain samaan suuntaan meneviä purjeveneitä jotka kryssivät oikein huolella, mutta taas moni jäi kyydistä. Osa veneilijöistä näytti ottavan purjeet alas ja jatkavan koneella.

Hieman ennen Nauvoa väylä kääntyi hieman paremmin tuuleen sopivaksi, mutta ei laiskoina eläkeläisinä viitsitty enää viimeisille kolmelle mailille ottaa purjeita ylös ja paukuteltiin konevoimin satamaan asti. Tylsäähän se on koneella putputtaa, mutta menihän se matka näinkin.

Nauvon satamahan on ihan helmi, kaikki mahdolliset fasiliteetit löytyy, kaupat A-markettia myöten on ihan kulmilla ja paikka on kaunis. Meitä myös ilahduttaa aina veneitä vastaan ottava, iloinen ja aurinkoisesti hymyilevä henkilökunta, joka auttaa rantautumaan ja toivottaa tervetulleeksi. Pyöräpuolelta tutulla Antilla on oma kesäpaikka täällä ja hän tuli moikkaamaan veneelle kantaen mukanaan hyvää punaviiniä. Paransimme maailmaa sen äärellä, kunnes nukkumatti tuli kylään. Viihtyminen oli hyvällä tasolla.


Tiistai on taukopäivä täällä, pesemme pyykkiä, siivoamme venettä, käymme kaupassa ja ihailemme kylää. Tutustumme kirkkoon ja paistattelemme auringossa. Niin ja on täälläkin pieni fribarata. Heittelimme sen pari kertaa läpi. 


Huomenna aamulla sitten eteenpäin kohti Korppoota ja uusia seikkailuja, reviiri laajenee. Tuuletkin on luvattu juuri sopivan suuntaisiksi, joten eiköhän me purjeet viritetä käyttövoimaksi matkalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti