perjantai 12. heinäkuuta 2024

Juhan synttäripäivä, koneella Lappoon

Aamu Verkanilla heräsi vähän harmaana, mutta lämpimänä. Pikku hiljaa aurinko alkoi paistaa. Vessan korjaus ei ihan satasella onnistunut, joten yöllä oli taas laukattu saarella vessassa. Onneks matka ei ollut kauhean pitkä. Varmaan menee Maarianhaminaan, ennen kuin se saadaan lopullisesti korjattua. Siihen asti taitaa olla vähän säätöä...

Ajatus oli mennä purjeilla, mutta kun ei vaan tuullut. Koetettiin kerran nostaa purjeet, mutta meni ihan lillumiseksi, joten purjeet alas ja jatkettiin koneella. Ohitettiin jossain vaiheessa vene joka veteli spinnulla, ja jos meidän marssivauhti oli kolme ja puoli solmua, niin ei se spinnukaan kovin kovaa sitä kookasta kippoa kuljettanut. Näyttivät siellä takana ottavan sen alas ja jatkavan koneella hekin...







Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja pilotti hoiteli ohjaamista. Me lähinnä keskityttiin ruskettumiseen, nestehukan torjuntaan ja maisemien ihailuun, Sitloodassa oli ajoittain tuskallisen kuuma, kun ilma ei juurikaan liikkunut. Juha kävi niputtamassa purjeet ja huomasi, että kanella on mukavampaa. kun siinä edes se pieni ajoviima hieman helpotti oloa. Siitä johtuen tehtiin vähän Titanickia keulassa, että olis vähän helpompaa. Eeva meinasi polttaa nenänsä.


Lappoon tultiin viiden paikkeilla ja käytiin juomassa synttärikahvit konjakilla ja hyvällä sikarilla. Ja kun synttärisankari halusi, niin Eeva tallusteli kiltisti mukaan fribakentälle, joka muuten olikin varsin hieno ja eksoottinen!




Harvakseltaan on näin kauniissa paikassa päässyt heittelemään. Saaristoluontoa parhaimmillaan, ja osassa väylistä ihan näki korinkin tiiltä. Vois joskus toistekin poiketa kun näillä kulmin liikkuu.








Tultiin veneelle syömään ja viihtymään. Huomenna olis meininki suunnata Kumlingeen, jos vaikka tuulet hieman viriäis ja pääsis purjeilla. Naapurivene on muuten kans Kivenlahdesta. Kiva tavata tuttuja täällä ja jutella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti