torstai 3. heinäkuuta 2014

Unkarissa, vähän kuin kotona olis...

Aamulla herätys oli oikeesti aikaisin kun illalla oli katsottu sadekarttoja ja todettu, että aikainen lintu madon nappaa, tai ainakin sateen välttää. Aamupalakokki hotellilla ei ollut ehtinyt vielä munakasta vääntää kun kolme innokasta motoristia jo roikkui ovenkahvassa...

Pakattiin pyörät ja päästiin ihan Tsekkeihin asti ennenkuin kaatosade alkoi. Slovakia ajettiin melkein Trnavaan (luetaan ihan Tyrnävä vaan) asti sateessa, mutta sit saatiin ottaa kumit pois päältä ja alkoi kuivahtaa keli ja samalla lämmetä.

Toinen mikä alkoi kans lämmetä oli Marjon jalka joka otti jonkun kummallisen krampin ja lisäks mä huomasin että mun etupytyn pakoputki ei ollut tykännyt kauheesti Puolan röykyistä. autalangalla heftiin ja huomenna varmaan koitan löytää jostain pillit että saa taas heftata kiinni...

Slovakian puolella haisi paska ja siankusi sitten oikeesti kunnolla. Välillä meinasi oikeesti tehdä pahaa. Ja sitten siellä liikkui kummallisia maataloustyökoneita pitkin teitä. Niinkuin traktori jossa oli puoltoista metriä maavaraa. Kummallinen rukoilijasirkannäköinen laitos joka jurnutti kahta kymppiä pitkin kaupungin katuja. Meinasin ohittaa alakautta mutta kun Marjolla oli se jalka haittaamassa ja Eevalta edelleen laatikosta puuttuu ykkönen ja väölillä vapaakin niin jätin koittamatta.

Neljän paikkeilla sitten ajettiin isosta sillasta Tonavan yli ja saavuttiin Unkariin ja Esztergomiin. Heti piti tauko pitää ja vähän fiilistellä. Oli ihan kuin olis kotiin tullut!

Esztergomin kirkko mäellä Tonavan yllä

Tuosta myö tultii

Tonava on aina sykähdyttävä

Majotus oli varatti Szentendrestä Tonavan rannalta, joten sinne siis. !6 kilometriä ennen määränpäätä tie alkoi nousta kukkuloille ja oli niin kaunista, että syletti kuin pientä oravaa kun ei ollut GoPro asennettuna. Huomenna pitäis käydä saman tien varrella tutun Eva Albertin luona kylässä, joten varmaan saan tilanteen korjattua..

Majoitus oli B&B tyyppinen ratkaisu aika lähellä kylän keskustaa. Oikein mukava ja edullinen paikka ja pyörätkin saatiin katoksen alle lukittuun pihaan. Emäntä vielä lupas soitella hitsarikaverilleen että sais niitä pillejä huomenna lainaan...

Hyvä on tuossa mopon olla

Kuvaaja tulee kuvatuksi mökkitiellä

Suihkut ja puhtaat kuteet ja kohti Szendendren kylää. Evan kanssa oltiin tekstailtu että tänään poiketaan kylällä tapaamassa ja sitä oikeasti oltiin odotettu! Eva on oikein vanhoja ystäviä mutta pariin kymmeneen vuoteen ei oltu nähty, tää välimatka nääs...

Taaperrettiin Tonavan rantaa kylälle ja mentiin syömään ravintola Promenadeen jossa Evan tytär Reka työskentelee. Oli ihan kiva tavata tytärkin, häntä odotettiin kun viimeeksi Evan kanssa tavattiin. Ruoka ja juoma olivat sanoin kuvaamattoman hyviä ja Tonava siinä vieressä virtaili ja sai jotenkin sellaisen olon aikaan että täällähän on ihmisen hyvä olla.

Kumma juttu miten pienet asiat saa olon tuntumaan hyvältä, aamuinen sade, toissapäivän uintiretki Bielsko-Bialaan ja mopojen kanssa olevat vastoinkäymiset tuntuu nyt ihan samantekeviltä. Täällä ollaan ja ystäviä nähdään. Tämän takia jo kannatti ajaa euroopan läpi!

Tonava

Szendtendren kujia

Nää on oikeesti viehättäviä

Eva ja Reka

Vanhoja ja uusia ystäviä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti