perjantai 11. heinäkuuta 2014

Ruåttinmaalla ison veden äärellä

Aamulla herättiin varsin aikaisin ja soitettiin mahtava puhelinralli Tallink-Siljan suuntaan. Illalla/yöllä oli tutkittu nettiä ja todettu, että lauttapaikkoja ei enää juurikaan ollut jäljellä haluamallemme laivalle ja kaikenlisäksi nettivarauksessa ei saanut SMOTOn alennuskoodia syötettyä mihinkään älylliseen paikkaan.

Neiti toimistolla vastasi toimistolta minuutti sen aukeamisen jälkeen ja oli oikein avulias ja ystävällinen. Liput saatiin - valitettavasti oli pakko ottaa kalliimmat hytit ihan exlusive-luokasta, kun muita ei ollut enää jäljellä. Samaan syssyyn otettiin sitten netistä joku edullisempi majoitus puolestavälistä Ruotsia.

Muulit valmiiksi ja ajo satamaan. Tällä kertaa menikin homma kuin Stömsössä: Lippuluukulta laivaan 2 minuuttia ja liikkeellä! Tanskan ja Ruotsin välinen ruuhkabussihan puhaltaa välin niin rivakasti, että hyvä kun ehdittiin kannella käydä Hamletin linnaa ja kaupunkia kuvaamassa, kun ajoneuvojen kuljettajia jo kuulutettiin autokannelle ulosajoa varten.

Söpö toi satama tälleen perästä käsin

Tonne se Wiljami sijoitti Hamletin
Satamassa päästiin ekoina pois - ja tietä pitkin. Ruotsin läpiajosta ei ole paljoakaan kerrottavaa, se kun on kohtuu tylsää työntämistä metsän keskellä menevää konetietä pitkin. Puulajit, tuulen voimakkuus ja sunta vain välillä vaihtuu.

Jönköpingin kohdalla navin nauvomana pyörät vinkkeliin ja rantaa kohti. Mulle oli jotenkin jäänyt mieleen että olisimme olleet Grännan idyllisessä pikkukaupungissa majoituksessa mutta ei, tää olikin Villa Björkhagen upealla töyräällä Vätternin rannalla. Mökki on pieni mutta viihtyisä ja palvelu ja ruoka aivan loistavaa!

Nautittiin auringonpaisteesta ja käveltiin pitkin luonnonsuojelualuetta ihastellen maisemia. Rauhoituttiin, sillä huomenna sitten mennään suuren kaupungin kautta suureen laivaan. Voimaannuttiin.

Mukavanoloinen pieni mökki

Mopot parkissa

Vätternin rantaa

Tärähtänyt rantapolku, Eevalla parempia kuvia

Jyrkkä pudotus järveen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti