torstai 3. heinäkuuta 2014

Rengasjumppaa, pieniä kujia ja ystävyyttä

Aamulla majoitusliikkeen emäntä kantoi iloisen noin 4 vuotiaan nuorenmiehen kanssa aamupalaa pöytään. Reipas oli vesseli, ei yhtään pohjoisen peikkoa ujostellut vaan toivotteli reippaana jonapot kivanok.

Pistettiin sitten pyörät tulille ja lähdettiin etsimään Budapestin suunnalta pyöränrengasliikettä. Emäntä oli sellaisesta meille kertoillut kun oltiin ensin käyty hänen autollaan ihmettelemässä paikallista puotia mistä olisi kyllä autoon saanut kaikenlaista gummia mutta huonommin mopoon.

Parin ketunlenkin kautta löydettiin perille ja saatiin Marjon pyörään uudet kumit kumpaankin päähän. Se takarengas olikin jo tiedossa mutta yllättäen etunenkin oli jo ihan vaihtokunnossa. Hyvä kun huomattiin, olis nääs loppunut todennäköisesti jo ennen ruåtsia.

Marjon pyörä työn alla

Kelit kohdallaan.

Todettiin Eevan pyörän laatikon ahistavan sen verran, ettei edes koitettu edistyä sillä Budapestin HD-kioskin suuntaan, se kun olis ollut keskustan toisella puolella ja kaupunkiliikenne tuntuu olevan tolle nyt aika myrkkyä. Palattiin majoitukselle ja pistettiin haku päälle lähellä oikeassa suunnassa olevista kioskeita. Bratislavassa tuntuis oleva, 195 km ja auki huomenna kuuteen. Sinne siis, reitti Tyren kautta Garminiin ja kylille taapertamaan.

Muutama tunti huokailtiin Szentendren vanhaa kaupunkia ja sen terasseja ja muita ihmeitä! Syötiin Langoseja ja nautittiin elämäntä! Kuvakooste itse kaupungista alempana, tässä lähinnä tärkeimmät:

Asian ytimessä, vihdoinkin langosia helttaan!
Illalla Eva tuli hakemaan meitä kylään Pilissenlazsloon kotiinsa ja otettiin homma tyylillä haltuun, pahattiin hänet kypärään ja vähän tukevampaan paitaan ja kierrätin pyörällä vartin ympäri Szentendreä. Kuulemma olisi voinut pitempääkin kierrellä ;)

Eva kuulemma ekaa kertaa pyörän selässä

Ja siellä mennään
Sitten ajettiin jumalaisen kauniiseen pieneen kylään vuorten keskelle. Nautittiin hyvästä seurasta ja rauhoituttiin kaiken keskellä. Kiitos Eva, tällä hyvällä tunteella jaksaa taas jatkaa tien päällä pohjoista kohti.

Kylä laakson pohjalla

Näkymä terassilta. Mulle kelpaa
Illalla takaisin majoitukseen ja pakkaamaan, jos huomenna sitten sinne Slovakiaan päätyis.

Ja lupaamani satunnaisgeneraattoripläjäys Szentendrestä!


Kaikkeen se peikko mahtuu...

Nätti katusoittaja ja oikeesti hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti