sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Laukkateitä Tsekeissä. Liberace ei soita Liberecessä

Aamulla perehdyttiinkin oikein huolella Tsekkiläisiin betonilaattateihin. Ajeltiin melkein Prahaan asti puhtaasti betonilaatoista tehdyillä teillä aivan paria pientä pätkää lukuunnottamatta. Tuli toi laukka-askellus tutuksi sekä meille että pyörille.

Brnosta selvittiin ohi ilman laakeririkkoja. RTutuille niitä on niillä kulmin tullut enemmän kuin tarpeeksi. Mutta sateelta ei säästytty. Onneksi juuri siinä kohtaa oli enemmän asfalttipitoista pinnoitetta. Tuo betonilaatta kun tuppaa sateella olemaan varsin luikas. Ja kun siinä on vielä sitä laukkaefektiäkin...

Sadetta kesti ihan parikymmentä kilometriä ja tietyöt siinä sivussa toisen mokoman. Eli oli ihan hyvä että konetietäkin ajettiin. Joutui tuo matka.

Prahaa ennen siirryttiin sitten hetkeksi aikaa pienille kauniille maalaisteille. Ihan vain ettei tarvitsisi tuota kaupunkia läpi ajaa. Kaunista oli, ja tiet vaihtelevasti joo aivan luokattomia tai sitten loistavassa kunnossa. Välimallit on täällä näemmä harvinaisia. Tässä vähän mallia.

Moottoritie Tsekkiläisittäin, vielä hieman paikattavaa

Kaunista kuitenkin

Maaseudulla vasta kaunista olikin

Paikoin jopa ihan hyväkuntoista tietä

Sitten Eeva sai ajovaihteen päälle ja polkaisi kärkeen

Liberecen kaupunkiin saavuttiin neljän paikkeilla ja Garmin ajatti hiekkaiselle parkkialueelle jossa piti osoitteen mukaan olla meidän hotellimme Salvia residensia. Siellähän se oli, jossain mäen päällä. Tytöt jäivät vahtimaan pyöriä ja Juha hoiti itsensä riittävään hikeen sinkoilemalla sitä mäkeä ylös ja alas nahat päällä + 30 asteen helteessä sisäänkäyntiä etsien. Vanhankaupungin keskusta kyllä löytyi, mutta ei hotellia.

Tuolla ylhäällä se siintää mutta miten sinne pääsee

Tästä kohden kun olisi osannut

Onneksi oli hotellille puhelinnumero. Soitin ja kas, muutaman minuutin kuluttua isäntä ilmestyi näyttämään autotallin jonne pyörät saatiin turvaan ja auttamaan kamojen ronttauksessa. Mäkeä nimittäin ihan riitti kiivettäväksi asti. Ja lisäksi mentiin vanhan kaupungin kujilta porttikonkeihin ja piiiiiitkän kongin jälkeen parin takapihan kautta ovelle!

Tuolla perällä se on...

Mutta kyllä kannatti! Palvelu 10, huoneet 10 ja sijainti keskellä Liberecen kävelykeskustaa eli vanhaakaupunkia! Tää on kanssa sellainen paikka jota kehtaa suositella aivan surutta.

Huoneessa on tilaa!

Ja oma keittiö jos haluaa puuhastella vaikka iltapalaa

Ranskalainen parveke

Näkymä rekennustyömaan yli lentomäelle

Pesin sukkia, kuivui hyvin

Sitten suihkun kautta ihmettelemään kaupunkia. Kyllä riittikin ihmettelemistä. Ei tällaisia taloja oikein ole muualla kuin Wienissä ja Prahassa. Tai voi niitä olla muttei ainakaan meillä ole vastaan tullut. Kaunista. Tosin monessa kohteessa entisöinti on vielä aika vaiheessa. On näillä kauhee duuni siinä ja rahaa ei varmaan liikaa ole. Mutta upee tästä vielä tulee!

Syötiin ja juotiin hyvin ja poikettiin vielä illalla katsomassa nukketeatteriesitystä raatihuoneentorilla. Kyljelleen ihmisen pitää mennä että huomenna jaksaa. Minnehän sit?

Jaa se Liberace? Se on jo kuollut eikä kovin kummonen pianisti ollut. Täällä on ihan omat taiteilijat...

Vähän on askarrellut joku

Niitä oli muutama

Näyttävä raatihuone

Kävelykeskustaa

Raatihuoneentoria

Tässä on vielä vähän laittoa


Raatihuoneentoria
Paikallisessa isossa kirkossa remontit vaiheessa

Asiallinen terassi tässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti