maanantai 29. heinäkuuta 2013

Saaristokierros jatkuu ja Kuninkaantietä kotiin

Aamulla pakattiin pyörät ja ajettiin Kasnäsiin. Aikaa oli varattu tunnin verran ihan vaan siitä syystä, että Lövön lossia joutuu mahdollisesti odottamaan. Yllätys oli suuri kun vastassa olikin silta... Ok, pariin vuoteen ei ole maisemissa poikettu joten äkkiäkös nyt yhden sillan rakentaa.

Kasnäsissä siis odoteltiin lauttaa ja nautittiin todella komeasta kesäpäivästä. Lautta tuli ja nautittiin todella komeasta kesäpäivästä merellä.
Lautan odotusta

Kasnäsin satamaa

Outo hyypiö yhteysaluksen kannella

Saaristomeri on upea

Sorsien lastentarha. Kauhee kiire tuli ku yhteysalus lähestyi

Merisumu näyttävänä
Långnäsissä ajettiin ulos lautasta ja suunnattiin Rosalaa kohti. Tunnin verran tutustuttiin viikinkikeskuksen paikkoihin. On tää viehättävää seutua. Joskus vois melkein kuvitella että muuttais tänne mutta sitten tulee aina mieleen se lauttamatka ja omituiset aikataulut.
Ampuivat trebuseella, mutta valitettavan pieniä olivat ammukset

Päällikön juhlatalo

Aika kiva kynttilänpidike

Kappeli, oliks viikingeillä näitäkin?
Ajettiin seuraavaks koko saarikompleksi toiseen päähän Hiittisiin. Kivasti mutkailevaa tietä keskellä metsää, eli ei täällä just paljoo porukkaa asu. Hiittinen oli kuitenkin pieni kaunis kylä.
Hiittisten kirkko
Pian olikin aika palata yhteysalukselle ja lähteä tuuppaamaan kotia kohti. Näissä saaristokeikoissa on vaan sellainen ongelma, että melko usein on pakko tulla "omia jälkiään" takaisin päin kun järkeviä reittejä ei oikein meinaa löytyä. Eli Tenalaan asti tuttua tietä.

Siitä siirryttiin vanhalle kuninkaantielle, Fiskarsissa poikettiin syömässä julman hyvät eväät ja Karjaan jälkeen mentiin Antbyn kautta Fagervikiin juuri ne kaikkein mutkaisimmat pätkät. Valitettavasti myös kuninkaantien huonokuntoisemmat...

Loppumatka olikin sitten kantatietä 51 eli varsin tylsää, mutta alkoi jo olla vähän kiire pyykkiä pesemään ja muutenkin valmistautumaan viikon aherrukseen. Saldona viikonlopusta jäi käteen oikein hyvä mieli ja 488 km kivoja teitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti