perjantai 5. heinäkuuta 2013

Alppien yli ohjausakselia vaihtamaan, Baska - Klagenfurth 280 km

Perinteiset aamurutiinit suoritettiin, eli vastentahtoinen herääminen, pikainen aamupala ja kamaa pyörien päälle vauhdilla. Aamu kahdeksalta alkoi olla lämpötila jo pitkälle yli kakdenkymmenen joten Juhakin kauhistutti kansaa pakkaamalla pyöränsä Viivi ja Wagner kalsareissa.
Sinne vaan kamaa tarakalle
Ajettiin Krkn saari taas päästä päähän, se tie on siis kaunis ja mukavasti mutkainen koko matkaltaan! Mantereen puolella Eeva sai pientä paniikkia aikaan kun pyörä meni varatankille juuri Rijekaa lähestyttäessä tunnelissa. Bensahana on erittäin jäykkä (ok, ei myöskään vuoda...) ja niin hankala hanskat kädessä kääntää että ainoa konsti on liruttaa parkkiin ja punnertaa se varatankille siinä...

Tankkauksen jälkeen ajettiin Slovenian puolelle ja todettiin, että EU näkyy osittain, passintarkastus oli enää Slovenian puolella... Vaihdettiin valuutat ja ostettiin vinjetit moottoritielle ja eteenpäin.

Tie rajalta Ljubljanaan vievälle moottoritielle oli taas valitettavan ruuhkainen. Ne mutkat olisivat aivan unelmia jos vaan ei olisi karavaanareita tientukkona koko aikaa. Eeva tosin hieman valitteli että keula vatkaa koko ajan pahemmin ja Marjo oli ihan zombi kun ei ollut oikein syönyt eikä nukkunut. Pientä tautia pukkaa edelleen.

Motaria ajettiin sitten muutama kymmenen kilometriä ja sitten noustiin vuorille pikkuteille. Ylöspäin meno oli elämys, kauniita maisemia ja ihan uskomattomia serpentiinejä. Oli pakko pysähtyä aina välillä kuvaamaan.
Slovenian ja Itävallan rajalla

Peräti jyhkeät maisemat
Raja ylitettiin tunnelissa ja siitä alkoi alamäki. Alkuun ajeltiin kimpassa, mutta Marjo oli oikeasti huonokuntoinen ja Eevalla keula niiaili ja notkui joka suuntaan joten tytöt tuliva hissukseen alamäkeä ja Juha ja Hensku survoivat sielun kyllyydestä edeltä odottamaan. Herraisä mitä mutkia ja maisemia!
Kyllä näissä kelpaa ajella

Ei kuva tee oikeutta asialle...
Mutkat loppuivat ja tultiin Klagenfurthiin. Kawasakin huoltoa ei löytynyt oletetusta osoitteesta, mutta Hensku raportoi jarrun toimivan nyt normaalisti. Joten eikun Motodromeen Harrikoita näyttämään. Marjolle ei kytkinkahvaa katkenneen tilalle löytynyt mutta Eevan sportin ne otti heti työn alle. Epäilin etuiskarin vastamännän kiinnityspultin löystyneen ja päästäneen liemet pihalle.

Oletus osui oikeaan, mutta yllätys oli suuri kun mekaanikko tuli kertomaan että ohjausakselin pultti on käytännössä poikki! Vaihdetaanko? Ei enää ihmetytä että ohjaus ja etupää oli ollut levoton. Hatunnosto Eevalle kun taisteli sen kanssa alppien yli!
Klagenfurtin Harrukkaliike Motordrome

Venailtiin tuomiota

Ei pitäis perinteeks otta että jompikumpi perheen pyöristä on tälleen keikalla...
Pyörä saatiin kuntoon, hotelli vastaanotettua ja syömään jonka jälkeen Wörtherseen rantoja ihmettelemään. Oli kuulemma pyörä loistava, hotelli hyvää keskitasoa, ruoka maittavaa ja Wörthersee ihan maineensa veroinen.
Wörthersee



Huomenna varmaan jonnekin Tirolin suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti