tiistai 8. kesäkuuta 2021

Jiihaa! Loma alkoi!

 Aamulla alettiin hieman pakkaamaan kun visiona oli mennä veneellä viikon päivät jonnekin suuntaan. Eihän sitä turhan aikaisin kannata alkaa pakata, ties vaikka paniikki iskis ihmiselle...

Vähän puolenpäivän jälkeen oli viimeiset ostoksetkin tehty, eli juomat, syömät ja puukki katsastus varusteeksi jonnekin kadonneen vanhan tilalle. Kannettiin kamat laiturille ja veneeseen. Eeva vei auton parkkipaikalle ja mä katselin sitä kamamäärää että miten hitossa sen saa noin pieneen kaukaloon mahtumaan. Onnistui se kuitenkin!Puolen kahden maissa irroitettiin köydet laiturista ja tiukkaan vastatuuleen puskettiin koneella kunes Soukan kohdalla vähän alkoi reitti ja tuulet kohdata toisensa eli purjeet ylös ja vauhti kasvoi samoin tein melkein kaksinkertaiseksi! Pentalan pohjoispuoli vedettiin kivassa avonaisessa noin viittä solmua mutta kun tultiin väylälle josta pääsee Kytön ja Systrarnan loiston väliin alkoi tuuli oikutella ja kääntyillä.

Vauhti tippui alle kahden solmun ja etenkin Sysytrarnan loiston jälkeen jossa piti oikeesti saada päivän mageimmat avotuulet kaikki rätit vaan roikkui tangossa ja homma meinasi mennä ihan istuskeluksi. Sitäpaitsi alueella oli ihan hillitön ristiaallokko vaikkei edes tuullut jjoten ei paljoo muuta saumaa ku peltipurje kehiin, purjeet alas ja kohti Lähteelää.

Alunperin suunnitelmissa oli olla Stora Bredskärissä eka yö, mutta asioilla on taipumus muuttua lennossa ja kun oltiin siinä hoodeilla jo neljän kantturoissa niin ajateltiin että mennääänkin Lähteelään kun se on kuitenkin pari tuntia pois huomisen etapilta ja siellä kun ei ole ennen tullut poikettua. Ja ihan on siis väylän varressa.

Sinne siis! Merikortin ukaan väylä on aika matala ja tiukka mutta kyllä Marlene siitä mahtui! En kehdannu Eevalle koko aikaa syvyyslukemia kertoa. Aamun merisäätiedotuksessa mainittiin että vesi on -21 cm ja Lähteelän väylän syväykseks merikortti ilmoitti 140 cm ja Marlenen syväys on 150 cm... Matalimmassa paikassa kölin alle jäi kuitenkin vielä 70 cm vettä joten hyvin meni vaikka alkuu vähä jänskätti! Laiturin päästiin ilman mitään ongelmia.

Tää on oikein mainio paikka, satamamaksu on pari kymppiä ja siihen sisältyy sähkö joten saa pidettyä jääkaapin ja sitenoluet kylmänä! Ja uskaltaa vaikka Webastoakin käyttää jos yö meinaa kylmäks heretä. Ja kaunis on paikka. En tiedä johtuuko viikonpäivästä ja kessäkuun alusta mutta laiturissa oli ruhtinaallisesti tilaa ja muutenkin saarella lupsakka meininki.

Grillailin filepihvit ja valkoiset parsat sillä välin ku Eeva lämmitteli hollandaisekastikkeen ja valmisteli salaatin. Kurmeeta pukkaa! Illalla pieni kierros saarella ja sjoissa nukkumaan koska teemana on huomenna "Young man, go west!"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti