perjantai 11. kesäkuuta 2021

Moottoriveneilyä Hankoon!

Aamu oli jumalaisen kaunis, lämmin ja täysin tuuleton... Aamupalan jälkeen juoksin vettä rannassta ja tiskattiin kamat ja kohti uusia tuntemattomia rantoja. Konevoimalla, sillä meri ja tuulimittari olivat sitä mieltä että ny ajetaan koneella eikä rillata.


Jossain vaiheessa tuulimittari heräsi ison aukean kohdalla sen verran henkiin että antoi oikein lukemaa 1,8 m/s jolla tää kaukalo matelisi melkoisen tovin Hankoon minne oltiin menossa. Eli katkeruutta niellen jatkettiin koneella. Olotilaa hieman helpotti se, että huomattiin isopurjeen takaliikin pullahtaneen ulos puomin urasta. Ei se olis purjeshusta estäny mutta rasittanu ylettömästi purjetta ja kiristäjää. Syyksi selvisi hieman sohloksi päässyt hahlo jolle annoin rakkautta vasaran muodossa sitten satamassa. Pitäis kestää vastaisuudessa.

Komeessa kelissä ja vailla ongelmia löydettiin Hangon Itäsatamaan ja tankattiin dieseliä kun kerran koneella on jouduttu ajamaan ja samalla tyhjättiin septi että viitsii taas veneen omaa vessaa käyttää. Köydet kiinni, ilmoittautuminen ja maksu satamatoimistoon ja proseccolle terassille. Alkaa kohta maistua lomalta.Käytiin kävellen kaupassa ja ihasteltiin näitä paikallisia pitsihuviloita. Nyt on sitten elintarvikkeetkin täydennetty melkein koko loppukeikan ajaksi. Ja punaviiiniäkin löytyi! Eli huomisen taukopäivän jälkeen on taas hyvä jatkaa matkaa. Foreca nimittäin lupaa sadetta huomiseksi ja me päätettiin viettää potentiaalinen keikan huono keli mieluummin terassilla istuen ja Hankoa kierrellen kuin merellä tuulessa ja tuiskussa.


Loppupäivä menikin sitten terasseilla istuen, hyvin paikallisessa pizzeriassa syöden ja ihmetellen että onko meillä oikeasti kaikkein pienin purjevene tässä satamassa... Taitaa olla. Mutta hyvin seon meidät tänne asti tuonut. Eikä tää mikään kauhee juoppo ole, Barösundissa tankattiin täyteen ja täällä taas, meni ihan 12 litraa dieseliä, ja on koko ajan jouduttu koneella ajamaan. 2 litraa tunnissa toi näyttäis syövän.

Viimeisistä lämpimistä auringonsäteistä nautittiin veneen kannella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti