keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Konepäivä Jussaröön

 Aamulla herättiin ihan jumalaiseen auringonpaisteeseen ja kauniiseen keliin. Vedettiin aamupala ja ajateltiin että lähdetään eteenpäin. Näin tehtiinkin mutta hieman eri meiningillä kun oli suunniteltu. Oli nimittäin aivan tyyni keli! Lippu veneen perässä riippui suorana ja tuulimittari ei värähtänytkään. Tavoitteena oli ajaa purjeilla Lilkråkanille mutta puuttui se tuuli!
Loma on lyhyt ja tällä kertaa tavoitteena oli käydä Jussarössä jota kaikki on kehuneet ja sit vielä Hangossa. Reviirin laajentamista nääs... Katkeruutta niellen laitettiin peltipurje päälle ja lähdettiin mylkyttämään pitkin puutarhaväylää.

Merisää lupasi alueelle 3 - 5 m/s tuulia mutta edes Porkkalan selällä ei mittari näyttänyt kuin kahta joten jos meinattiin minnekään ehtiä niin koneella joutui puskemaan. Parissa aukossa puuskat antoi huimia 3,5 m/s lukemia mutta se oli vain ohimenevä ilmiö ja lisäksi suunta vaihteli kok ajan, apäedullisesta todella epäedulliseen. Mentiin tankkaamaan Barösundiin.Se olikin sitten oma episodinsa! asemalla ei kuulemma pariin päivään ollu näkynyt ketään mutta just kun me siihen tultiin niin tankkauslaituriin puhalsi joku isompi matkavane ja pari muuta oli siinä jonossa. Koitettiin saada oikea kylki laituriin ja kun tää Marlene on maailman huonoin peruuttaa oltiin sitten just sen ison veneen edessä poikittain kiinni mutapohjassa. Vesi on parikymmentä senttiä alhaalla nyt.

Iso vene poistui ja saatiin perä kiinni laituriin, keulasta vedettiin pitkä köysi laiturille ja sillä miehissä punnertaen oikealle paikalle irti pohjasta. Avustava kaveri alkoi tankkaamaan omaansa ja me käytiin sillä välin kaupassa ja vessassa. Ja kun tultiin takaisin niin kaveri sanoi etttä enää 140 litraa ja hän on valmis...

Jonossa oli vähän isompikin purkkari joka oli huomannu meidän ongelmat ja vanhempi pariskunta jätti suosiolla veneensä syvempään osaan tankkauslaituria. Siinä sitä sitten vedeltiin miehissä lähemmäs mittaria että saatiin letku ylettämään tankin aukolle. Saatiin me tankatuakin lopulta ja päästiin jatkamaan matkaa. Kolme varttia siihen lopulta tuhraantui.


Koneella ajon turruttamina sit lopulta päätettiin että ei suotta edes koiteta Lilkråkaniin vaan mennään suoraan Jussaröhön.Ja näin tehtiin. Oltiin perillä vähän kuuden jälkeen ja seuraava yllätys, jonka kyllä olis voinuehkä välttää nettiä tutkimalla, oli se että saaren hallinto oli vaihtunut ja massiivia uudistuksia tehdään koko saaren palveluissa. Joita siis ei juuri nyt ollut juurikaan käytettävissä!

Laituripaaikka ja sähkö kyllä saatiin, mutta kahvila oli vasta rakenteilla ja samoin kaikki muut fasiliteetit. Onneksi meillä on evästä mukana, mutta tän visiitin jälkeen on melkein pakko sinne Hankoon vääntäytyä täydennyksiä hakemaan. Meininki on siis seikkailla täällä koko huominen päivä ja sitten siirtyö Hangon suuntaan. Tää on ihan törkeen nätti paikka ainakin näin ensi silmäyksellä, mutta huomennahan sen lopullisesti sit näkee kun lhdetään tutstumaan maisemaan. Nyt uusia perunoita ja silliä tuulensuojaan ja unten maille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti