perjantai 3. tammikuuta 2020

Lötköttelyä rannalla ja filosofointia elämän eri aloilta.

Tänään maattiin rannalla -- ja altaalla. Ja syötiin törkeen hyvin, katsoen Norjan ex prinssipuolison hautajaisia. Ravintolan pitäjät oli vissiin olleet Norjassa duunissa...

Oli aikaa ajatella. Ja kun rantalukemiseksi oli kirja "Pitääkö olla huolissaan? Elämänkoulun kymppiluokka", niin sehän stimuloi ajatukset lentoon!

Ihan ekaks mietittiin tätä täkäläisten hymyä ja positiivista asennetta elämään. Aina ei kaikki ole hyvin ja puutetta yhdestä jos toisestakin asiasta tai tarvikkeesta, mutta hymy ei petä! Aamulla huonesiivooja tulee koputtamaan ovelle ja kysyy joko, vai koska? Ja hymyilee ei vain suullaan vaan myös koko kasvoillaan!

Aamiaishuoneen metrin mittainen sisäänkirjaaja ei pätkääkään ujostele sitä että hänellä on hammasraudat joita vois meilläpäin käyttää minkin rautoina! Hymyä tulee koko naaman leveydeltä. Ja ystävällisä sanoja: tervetuloa, nukuitteko hyvin, onko vuotenne alkanut hyvin ja niin edespäin! Mulla ainakin aamu alkaa paremmin tuollaisen jälkeen. Aamupalakin maistuu paremmalle vaikka se on sitä samaa kuin muulloinkin! Toki tiedämme, että hymy kuuluu thaimaalaiseen kulttuuriin, vaikka sydän märkänisi rinnassa. Sillä myös peitetään nolostumiset ja häpeä. Mutta onko se keneltäkään pois jos hymyilee ja on ystävällinen. Murheet tulevat ja ovat hymyilit tai murjotit, mutta ne on ehkä helpompi kestää,jos ympärillään kokee hymyilevää myötätuntoa ja ystävällisyyttä.

Toinen juttu on avuliaisuus. Aamulla mentiin sinne rannalle ja täti tuli osoittamaan vapaat tuolit ja perimään sen pienen varausmaksun. Samalla hän kysyi tarvittaisiinko jotin muuta? Hierontakin järjestyisi jos olisi tarvista. No nyt ei ollut, mutta olut ja vesi olis hyvä juttu. Täti hyppäs scootterin selkään ja tuli parin minuutin kuluttua takaisin oluen ja veden kanssa, niin ja sen hymyn kanssa! Ei hänen olis tarvinnut, ja minäkin sen ihan vitsinä heitin kun olin kuitenkin ajatellut poiketa paikallisessa 7Elevenissä. Mutta se että tartutaan asiaan ja tehdään hymyillen.

Ilmeisesti ei kannattaisi liikaa lukea Hotakaisen, Kyrön ja Nousiaisen juttuja. Ne herättää vinoutuneita ajatuksia...

Illansuussa poikettiin aperitiivilla ja katsottiin kun rantahevosia vietiin levolle melko villisti ja vapaasti. Auton kyytiin pakattiin hevoset poikittain lavalle ja sitten auto lähti hitaasti huojahdellen kohti tallia ja laidunta.

Maisemakonttori

Kyllä näitä katseleeRantahevoset lädössä

Rantahevoset menee

Ranta alkaa hiljentyä

Paikallinen trio erectus, tytöllä oli tosi hyvä ääni

Jos huomenna poikkeis Hua-Hinissä ja Black Mountain Water Parkissa tapaamassa oikein vanhaa tuttua jota ei olla 35 vuoteen nähty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti