sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Ajopuuteoria teoriassa ja osin käytännössä!

Tämän loman kantava juttu näyttää olevan tää perheen ajopuuteoria. Eli on varmaan hyvä sitä vähän avata koska tänään ei oikein mitään ihmeellistä tapahtunut, paitsi ajopuuteoriaan liittyen.

Meistähän kumpikin viettää siviilissä varsin säänneltyä elämää, asiat ja tekemiset on suunniteltava etukäteen ja niiden mukaan toimittava. Usein näin myös vapaapäivinä ja viikonloppuina. Jos haluamme mennä esim. elokuviin, teatteriin tai konserttiin, katsomme yhteisen vapaaan viikonlopun ja tarkistamme onko silloin kiinnostavia esityksiä ja saako niihin vielä lippuja. Sama pätee moneen muuhunkin asiaan "normaalielämässä"

Siksipä lomalla on houkuttelevaa ja oikein sopiva aika heittäytyä ajopuuksi ja katsoa mitä tulee vastaan! Yhtenä kesänä lähdimme moottoripyörillä kolmeksi viikoksi liikenteeseen periaatteella menolippu Tallinnaan ja eka hotelli varattu Tartosta. Päädyimme sitten Unkariin tuttuja tapaamaan ja takaisin päin tullessa vasta Kööpenhaminan paikkeilla tuli mieleen, että pitäisi vissiin paluuliput Suomeen jossain vaiheessa varata, tietäisi vaan että mille päivälle.

Tästä syystä meidän lomat jopa seuramatkoilla tuppaavat menemään enempi fiiliksellä ja tänään ei välttämättä tiedä minne huomenna ollaan menossa. Rannalla makoilu kun ei varsinaisesti ole meidän juttu, pitää nähdä, kokea ja löytää aina jotain uutta ja sellaista mitä ei välttämättä ole vielä nähty tai koettu. Ajopuuteoria toimii ja pääsääntöisesti on ollut hauskaa. Ja ne muutamat ohilaukauksetkin menee helposti tilastovirheen piikkiin.

Tänään siis loikoiltiin altaalla ja rannalla. Pohdittiin sitä miten huolimattomasti hmiset heittää roskia hiekalle vaikka roskiksiakin on tarjossa melko hyvin. Viime vuoden vaihteessa Kuubassa oli vähän sama meininki, mutta siellä oli järjestetty lapsille "pidä ranta siistinä" ympäristökasvatus-tapahtumia. jossa eniten roskia keränneille lapsille oli jotain pientä palkintoa luvassa. Samanlaisia aktiviteetteja voisi järjestää täällä ja monessa muussa paikassa, kyllä aikuistenkin joutais roskia kerätä auringossa makoilun lomassa, se herättäisi ajattelemaan, mihin roskansa viskoo ja olisi ehkä kimmokkeena paikallisillekin.

Ja missähän vaiheessa päästäisiin siihen tilaanteeseen ettei tuollaisia kisoja tarvitsisi järjestää. Täällä rannat näyttävät varsin siisteiltä, mutta kun vähän hiekkaa potkii niin etenkin mehupillejä löytyy uskomattomaan paljon. Se on muovia ja huuhtoutuu siitä melko helposti kalakavereiden riesaksi.

Turistit oikealla, paikalliset vasemmalla

Laskuvesi vetäytyy
Käytiin taas sovittamassa pukuja ja Eevalla alkaa kostyymi olemaan jo siinä mallilla että hän spontaanisti tilasi toisenkin! Ajopuu toimii taas tässäkin, löytyi niin kiva kangas ja malli ettei vaan voinut vastustaa kiusausta! Ok, vaatturin tekemä tarjous kokonaisuudesta maksaa täällä vähemmän kuin halpahallissa kotona ja istuu muuten todella loistavasti! Munkin puku lienee ylihuomenna melkein valmis, nyt oli jo vuorit ja liivi aika mallillaan. Ja istuu.

Frouva fiininä

Alkaa malliintua
Ja tästä ens kesäks

Vedettiin aperitiivit hippipakukahvilassa ja syötiin hyvin. Piti tulla ajoissa hotelliin kun aamulla on melko aikaisin lähtö ihmettelemään apinoita ja vaaleanpunaisia delfiinejä, sekä uimaan kauniille rauhalliselle rannalle mutta Ozonessa veti settiä senverran kova trubaduuri että virta vei sinnekin tunniksi fiilistelemäään. Ehtii tän blogin kirjoitella illemmallakin.

Tää  kioski on vaan niin magee

Katkaravut ui hyvässä soosissa

Napakka kanasatay

Pojalla oli hyvä ääni ja muutenkin katu-uskottava setti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti