sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Savosta vauhtia ennen Italiaan siirtymistä

Pääsiäisen jälkeen olisi tarkoitus lähteä muutamaksi päiväksi kiertelemään Umbrian ja Toscanan kauniita kyliä ja kukkuloita, mutta vauhtiahan haetaan täältä Savosta Lankomiehen luota!

Lankomiehellä on aina suuri kaipuu lähteä pilkille kun saa vain riittävän vastuutonta seuraa joka ei liikaa vastustele. Eli sinnehän mä sitten jouduin jäälle kykkimään reiän viereen. Ei se oikeesti kauheesti harmittanut, keli oli kohdallaan.

Yksi hauki saatiin parin sintin lisäks jäälle nostettua ja sehän piti heti kämpille päästyä paistaa ja syödä pois. Komea oli kyllä kevätpäivä.

Lankomiehen uusi rantatontti, tohon pitäis talo tulla

Tavallaan kiva mennä omasta rannasta jäälle

Ekaa kertaa pilkillä varmaan 25 vuoteen

Päivä oli kyl upee

Vaimoväkikin poikkesi katsomassa tuleeko kalaa

Kun hauki oli saatu jäälle niin piti käydä katsomassa että miten se talo edistyy kun siihen mäellä rantaan on tulossa. Onhan siinä vielä vähän askaretta ...

Savusauna...

Savusauna on tuossa torninosturin vieressä taapelissa. Ei vielä vuolemista edes aloitettu. Jos kesällä saisi perustukset paikalleen ja vuolemisen alkiin niin ehkä siellä jo joulusaunaan pääsisi...

Osa talosta, osa jopa kuorittuna

Tuolla se on hyvä niitä siirrellä

Kunhan kaikki hirret on saatu paikalle, kuorittua ja taapeloitua niin parin vuoden kuivatuksen jälkeen niitä voi sitten alkaa muokkaamaan ja valmistelemaan. Onneks kätevä käsityöläinen on jo kenttäsahan saanut rakennettua! Tosin kelkkaa täytyy vähän jatkaa noita talon 16 metrisiä hirsiä varten kun nykyiseen ei mahdu ku 6 metriset käikäleet.

Jos on oma torninosturi niin pitää olla myös kenttäsaha!

Ihan kivannäköistä jälkeä sillä sahalla saa aikaan. Terassilautoja on jo jonkun verran ajettu tekeytymään. Veikkaan että ensi kesänä pääsen leikkimään sekä nosturin että kenttäsahan kanssa.

Terassilautaa, taustalla isompaa vaikka lauteisiin

Jos nyt vetäis pari päivää täällä henkeä ja keskiviikkona sitten suuntaisi kohti Italiaa ja Umbrian maakunnan kyliä!

Spoleto, Gubbio ja Firenze, teitä on varoitettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti