sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Pari barokkikaupunkia ja etelärannalle Pozzalloon

Aamulla pakattiin kamat oikein iiviisti ja poikettiin hyvällä aamiaisella. Salvatoren ystävällisellä avustuksella saatiin auto käännettyä ja joen poikki tielle taas!
Luottonavigaattori on sen viimeisimmän ohjelmistopäivityksen jälkeen edelleen hieman sekaisin joten ajettiin kierros kylää ympäsi ja bootattiin se pari kertaa ennenkuin se suostui ymmärtämään missä mennään ja mikä maa ja valutta. Eli matka jatkui. Salvatore oli suositellut Noto nimistä barokkikaupunkia joten sinne siis ihan ekaks.

Puolisen tuntia kierrettiin ja etsittiin parkkipaikkaa ja kun se vihdoin löytyi iskettiin kännykän kuukkelisovellukseen hallintopalatsi ja alettiin kiipeemään pitkin kujia. Tää kylä ei oo varsin sopiva liikuntarajoitteisille...

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto

Noto


Mietittiin siinä kiivetessä ja yhtä melkoisen karua kirkkoa ihmetellessä että mitäs ihmeellistä täällä ny sitten on kunnes saavuttiin siihen barokkikeskustaan. Olihan upee! Muu kaupunki edusti lähinnä pohjiskarjalalaista slaavilaisen rappionrakkauden tyylisuutaa mutta se barokkikeskusta oli kertakaikkisen hieno! Pööpöiltiin siinä tunnin verran ja jatkettiin matkaa kunhan oli ensin kiivetty takaisin autolle siinä melkein neljän kymmenen asteen helteessä. Ei lämmin luita riko mutta koitas mennä Puntoseen sisään kun se on ollu sinä auringonpaisteessa pari tuntia. Ruotsalainen sauna on viilee siihen verrattuna!

Ajeltiin sitten kohti Ragusaa joka oli toinen toinen täle päivälle allokoitu barokkikaupunki,Unesco maailmanperintökohde tääkin. Maisemat oli huikeita. Karuja vuoria, korkeita siltoja ja vuorien huipuilla olevia kaupunkeja.

Ragusa oli isompi kuin Noto ja aikaa ei olut yhtään riittävästi. Kierreltiin tunnin verraan ja poikettiin syömässä mahtavan hyvät merelliset lounaat ja kun jatkettiin matkaa todettiin että tänne on vaan tultava ajan kanssa seuraavalla kerralla. Paljon jäi näkemättä.


Ragusa

Ragusa

Ragusa

Ragusa

Ragusa

Ragusa

Ragusa

Ragusa

Ragusa


Seuraavaks ajeltiin Pozzalloon ja hotellille. Luottonavi teki taas temput juuri kun kaupunkiin saavuttiin ja lopetti ohjeistamisen. Onneks tässäkään kaupungissa ei oo liikaa katuja joten hotla löytyi helposti ilman tuskia. Yllätys sen sijaan oli se että hotellin omistaja totesi että teidänhän piti tulla vasta huomenna...

Mä varasin keväällä isona pakettina kaikki tän keikan hotellit ja vaikka kuinka olin homman tarkistanut niin näköjään fibojaa sattuu. Olin ohittanut yhden päivän ja lauttaliput Maltalle onkin vasta ylihuomiselle! Oneks hotellissa oli vapaana se meille suunniteltu huone joten huomiselle uhkaa tulla taas rantapäivä. Ei se varsinaisesti haittaa...

Taaperrettiin suihkun jälkeen rantaa pitkinpoikin ja mentiin sitten syömään Al Barocco nimiseen ravintolaan rannalle ja tätä kioskia voi kyl varauksetta suositella. Palvelu ja ruoka hyvää vaikka pöytiä oli tori puolillaan ja kauhee kiire mutta hyvin toimi ja ruoka oli todella hyvää!Pozzallo

Pozzallo

Pozzallo

Pozzallo

Pozzallo


Siitä sitten vielä lauantai-illan kunniaksi katsomaan tanssiesitystä ja paikallisen pieneen kuppilaan juomaan riittävästi jäähdytettyä punaviiniä. Alkuun pidin sitä vitsinä ku kyyppari kysyi että kylmää vai kuumaa ja sanoin että kylmää. Laittoivat sen flindaan varmaan vartiks pakkaseen! Piti hieroo käsien völissä melkein vartti että sen sai lämpeneen juomakuntoon!

Eeva osti rantasandalit ja nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti