torstai 17. elokuuta 2017

Åhvenanmaata pitkinpoikin vol. 1.

Aamulla pakattiin pyörät ja ajettiin lauttarantaan. Vähän liian aikaisin mutta parempi niin, nää on aika kryptisiä nää näiden aikataulutaulukot... Juteltiin muutaman suomalaisen polkupyöräilijän kanssa jotka tuli siihen pyöriä ihailemaan ja ajettiin lautalle aamupalalle.

Valmiina lautalle, eturivi!

Melkoisen tyyni meri
Lauttamatka kesti sen tunnin ja oikein hyvin ehti aamupalan nauttia. Juteltiin perin ruåttalaisen pyöräilijän kanssa janautittiin maisemista.

On nää kauniita.
Perillä ajettiin pieni 10 kilsan siirtymä lossille joka vei pääsaarille ja sitten Bomarsundin ja sen liitännäisten kautta Kastelholmaan ja muualle saareen tutustumaan.Punainen asfaltti on sileää ja hyvää ajaa ja mutkatpätkät on ihan jumalaisia. Eevalla pysyi kunto lääkkeillä kohdallaan ja hän jaksoi koko 170 km:n lenkin melko hyvin.

Taukojahan pidettiin tasaiseen tahtiin, apteekissakin poikettiin Godbyssä hakemassa lisää troppeja ja kun motokätköt tältä alueelta oli ajettu navigaattoriin niin tuli löydettyä loistavia uusia paikkoja vanhojen tuttujen lisäksi. Etenkin pienet tiet ihan siellä pohjoisessa jäi mieleen. Näitä teitä ei ennen ollut kierrettykään.

Erikoismaininnat voisi antaa Hamnsundetille ja Sanras Verandalle joka oli toodella idyllinen vierasvenesatama jossa nuor€ hintaan kakkua ja kahvia niin paljon kuin vain olisi jaksanut, ja hyvännäköistä settiä kaikki!et ihmiset pitivät todella itsensä näköistä kahvilaa ja Havsvidden nimiselle neljän tähden hotellille joka oli aivan jumalaisen kauniissa paikassa loistavan mutkatien päässä. Palvelu oli aivan loistavaa ja kakkubuffettiakin tarjottiin mutta nyt ei jaksanut. Olisi ollut 15 € hintaan niinpaljon kakkua ja kahvia kuin olisi pystynyt vetämään ja hyvännäköistä settiä!

Bomarsundin yläpuolelta
Uffe på berget Godbyn vieressä
Maisemaa Uffe på bergetiltä
Sandras Veranda
Havsvidden

Havsvidden kahvia odetellen

Seuraavaksi suunnattiinkin vanhaan tuttuun Getabergetille. Ihailtiin maisemia ja käytettiin Peikkoa Peikkopolulla. Nää maisemat on vaan niin sykähdyttäviä.

Tossa lätäkössä asuu karppeja!

Peikko menossa Peikkopolulle

Pieni peikkomainen tölli

Nälkä alkoi kaivertaa suolen mutkaa joten suunnattiin mutkateiden kautta Stallhagenin panimon Gastropubiin ja vedettiin pubin makkarat aiolilla. Oli muuten maistuvaa kamaa. Poikettiin kaupassa ostamassa muutama olut illan ratoksi ja Maarianhaminaan etsimään hotelli Adlonia joka kyllä löytyi.

Rekvisiittaa panimon pihassa.

Illalla taaperrettiin Maarianhaminassa, poikettiin kirpputorilla ja hakemassa Eevalle housut Lindexiltä joka tuntui olevan ainoa avonainen kauppa koko kylässä iltakuudelta! Milloin nää tekee ostoksensa, ruokiksellako?

Eevalla lakoi taas kuume vähän nousta joten hotellille blogia kirjoittelemaan, lepäilemään ja huomista settiä suunnittelemaan. Lauantaina olis lautta takaisin mannersuomeen joten eiköhän tässä huomennakin vielä ehdi saarta kiertää, olettaen että Eevalla ei kunto huonone.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti