torstai 26. kesäkuuta 2014

Työpäivä Tartosta Vilnaan, vilosohvillista pohdintaa...

Että sillai. Aamulla vedettiin aamupala sovelletusti ja pakattiin mopot. Tien päällä oltiin jo puoli ysin paikkeilla ja sitten sitä riittikin. 578 km josta melkein puolet kumipuvussa maailman liukkaimmilla teillä! Etenkin mimmeillä on vähä voittajaolo.

Siinä ajellessa oli aikaa miettiä syntyjä syviä kuoppaisten teiden ja kaatosateen  seassa. On se ihminen veikee kapistus kun tällaista tekee ihan vaapaaehtoisesti ja osittain jopa nauttii tästä. Ja haikara on ihan törkeen iso tipu kun sitä tuijottaa silmiin metrin päästä yhdeksän kympin vauhdissa...

Se siitä filosofiasta.

Oikeesti, matka oli pitkä ja raskas ja alkumatkasta jo alkoi mun mopo pitää eika vekkulia ääntä aina kun jarrutteli ja samalla takapäähän tuli ntooooooodella villi voblausefekti. Joka sitten potenssissa kasvoi kun tie oli sateen kastelema. Mitä se oli melkein koko iltapäivän!

Ilmeisesti siellä on laakerit huutamassa hoosiannaa. Onneks huomenna on meininki pysyä paikoilaan täällä Vilnassa ja Konttisen Timo mulle etsi paikallisen kioskin osoitteen, joten kun mimmit lähtee kulttuuririentoihin (luetaan shoppaamaan ja jäätelöbaareja kiertämään) mä meen varmaan arpomaan uusia laakereita takapäähän.

Tää hotelli on muuten ihan loistava! Omalle sisäpihalle mopot parkkiin ja taidetta seinillä. Jopa vessassa! Eteisessä taidegalleria ja sijainti käytännössä vanhan kaupungin keskustassa. Ja hinta about 15 €/yo/pää. Kysymällä saa nimen. Muuten pantataan omaan käyttöön. Isot ja imelän upeet tilat! Katsokaa vaikka:

Komee huone ja oikein iso punkka

Taidetta ja käyttötaidetta kylppärissä

Meillä on oma taidegalleria eteisessä

Näkymää ulko-ovelta

Tän näköinen galleria

Vanhan kaupungin ravintolaosastoa

Poikettiin syömässä loistavat kanat ja juomassa makoisat paikalliset oluet vanhan kaupungin kävelyosastolla. ehkä täällä huomisen saa jotenki kulumaan. Tsin mimmit uhkaili että jos on oikein paska keli ylihuomenna niin täällä saattaa joutua patsastelemaan vielä pitempäänkin.

Valuutta on liti-loti-lati osastoa. Eli ihan yhtä hupenevaa menemään ku eurotkin. Bensa sentään on halvempaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti