torstai 16. heinäkuuta 2020

Purjeilla Porkkalaan

Aamulla pakattiin vene ja lähdettiin satamasta siinä puoli yhdentoista paikkeilla. Purjeet nostettiin melkein heti kun aallonmurtajasta ulos päästiin ja nautinnollista hiljaisuutta kuunneltiin. Vauhti ei ihan puimannut kun oli maatuulta ja alkuun manner ja saaret hieman blokkasi, mutta sellaista kolmea solmua edistyttiin Pentalan kohdalle asti. Siinä sitten saatiin hetkellinen kunnon takatuuli ja pohjoisen kautta saarta kierrettäessä vedettiin purjeet "virsikirjalla" parhaimmillaan viittä ja puolta solmua.Stora Herrön jälkeen juuri kun oltiin menossa kohti isoa väylää iski sitten ihan täydellinen pläkö ja oli pakko pistää peltipurje naksuttamaan mailin ajaksi että päästiin Systrarnan loiston ohi avoimelle väylälle ja saatiin tuulesta kiinni. Se tosin oli "hieman" vastainen joten pari tuntia tiukkaa kryssimistä ja kun piti siinä vastaisessa sovittautua Porkkalan ahtaaseen väylään laskettiin purjeet ja paukutettiin viimeiset pari mailia moottorilla. Tuulikin oli ihan täysin vastainen.

Porkkala Marinesta saatiin kuin saatiinkin venepaikka ja sitten pizzalle ja oluselle rantaravintolaan! Keli oli koko päivän ihan loistava ja ainakin mulla peilistä katsoen on naama saanu väriä siihen malliin että muistuttaa erakkorapua, keitettyä sellaista.

Ilta meni kivasti kalojen polskimista kuunnellen, punaviiniä litkien ja kauniista auringonpaisteesta ja laskusta nauttien. Vois kai tähän tottua. Oli niin kivaa ettei kauheeesti kuviakaan ehtiny otta! Mutta tuleehan näitä päiviä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti