lauantai 30. heinäkuuta 2016

Dinglen niemellä

Tänään otettiin haltuun se viimeinen ja pohjoisin näistä kauniista niemistä eli Dinglen niemi!

Kaikki kehuvat aina sitä Kerryä ja kultaista rinkiä mutta kyllä mä nyt oon vähän sitä mieltä että tää pohjoisin on kuitenkin se kaunein. Tosin makuasiathan on makuasioita ja niistä ei voi kiistellä. Tai voi mutta ei se mitään varsinaisesti auta...

Ensin kuitenkin poikettiin kiertelemässä Killarneyn järvialue. Oli kaunis ja kiivettiin autolla varsin korkealle sinne tuntureille. Rajoitus tiellä toli taas 100 km/h mutta tälläkertaa jo 40 hirvitti! Fiestan lisäks tielle ei just muuta mahtunut ja jos joku tuli vastaan niin peruuteltiin jos ei ajoissa huomattu! Mutta kaunista, todella kaunista.


Killarneyssä käytiin myös katsomassa Rossin linna. Harvakseltaan niitä irlantilaisia keskiaikaisia kivilinnoja muuten näkiskään!


Ja sitten Dinglen niemelle. Pistän muutaman kuvan jatkoks, ei nekään kyl totuutta kerro mut oli se huikaiseva! Pysähdyttiin siellä jossain keskellä ei mitään kahville jonkun nuoren miehen ilmeisesti ihan kotonaan pitämään kahvioon. Tarttee täällä takamailla yrittää jotain että saa lihaa leivän päälle.

Kyselin siinä että onks täällä yksinäistä? Kundi vastas että ei varsinaisesti, faija asuu naapurissa ja isovanhemmat seuraavassa talossa ja setä toisella puolella. Ja lähimmät ei sukulaiset naapurit ihan parin poukaman päässä... Tarkoitti varmaan sitä 8 km:n päässä olevaa kylää!

Jos ihmiset täällä päin vaan ootte poikkeemassa niintää Dinglen kierros kannattaa tehdä! Jättäkää vaikka Kerryn kierros väliin jos aika käy tiukalle mutta tää on helmi!

Sitäpaitsi Dingle on makee pieni kaupunki jossa on irlannin suurin pubimäärä asukaslukuun suhteutettuna. Olisko jotain 40 + pubia pienessä muutaman tuhannen asukkaan  kylässä..

Illalla taas musaa, mutta tässä kuvallisia maistiaisia niemeltä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti