torstai 27. kesäkuuta 2024

Taas kerran pala paratiisia!

Aamulla herättiiin ihan jumalaisen kauniiseen auringonpaisteeseen. Ei pidetty minkäänlaista kiirettä, vaan askarreltiin pikkuhiljaa ammupala ja kaikessa rauhassa laitettiin Marlen lähtökuntoon. Tänään oli tavoitteena Elisaari, eli kiva pieni luikaus Porkkalan selän yli ja perillä.


Heti aamusta alkoi nahka kärventyä, kun aurinko rökitti pilvettömältä taivaalta. Nautitaan siitä nyt niin kauan kuin se kestää! Tuuli tuli alkumatkasta suhteellisen heikkona, mutta aivan vastaan ja niinpä kierrettiin Porkkalanniemi koneella. Suunnattiin sitten kohti syväväylää kun Porkkalan selän ylittäminen sisäväylää on jo nähty ja koettu ainaisine ristiaallokkoineen, jopa tyynellä säällä.

Syväväylän laidalla nostettiiin purjeet ja hetken piti kikkailla vielä melkein vastaisessa, kunnes saatiin väylällä tuulesta kiinni ja sitten alkoi hauskuus! Vedettiin melkein perille asti purjeilla ja tasaista 4,5 - 6,5 solmun vauhtia. Elämä maistui hyvältä ja nautimme täysin aistein. Tähän voisi vaikka tottua.








Purjeet laskettiin, kun tultiin siihen kapeaan mutkikkaaseen osuuteen ennen Bärosundin salmea. Maiseman vaihtuminen hidastui kummasti, kun jouduttiin koneella taas puksuttamaan, mutta olihan aikaa ihailla maisemia. Tää seutu vaan on niin kaunista.

Elisaareen ajaminen on aina yhtä mielenkiintoista. Väylähän on matala, kapea ja kulkee keskellä kaislikkoa. Ekoilla kerroilla oli tulla jännäkakka housuun, kun siihen pusikkoon  kavereiden ohjeiden mukaan työntyi, mutta nykyisin se on lähinnä sitä, että tarkastelee puunlatvoja ja katsoo näkyykö vastaantulevia mastoja.





Itse Elisaari on kaunis kuin kesäinen morsian tammilehtoineen ja ystävällisellä palvelulla. Eeva luonnehti tätä paikkaa silleen, että täällä on kuin olis sunnuntai joka päivä ja kieltämättä oikeessahan hän on. Täällä on aina oikein kiva käydä ja kun satama on suojaisa oikeastaan kaikilla tuulilla ja kaunis niin juhlan kunniaksi laitettiin takakannen pöytä pystyyn ja syötiin silliä ja varhaisperunoita kauniissa auringonpaisteessa. Tähänkin  voisi vaikka tottua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti