tiistai 31. joulukuuta 2019

Puistoa ja velttoilua uuttavuotta odottaessa.

Aamulla vedettiin aamupalan jälkeen reippaulumoodi päälle ja lähdettiin paarustamaan kohti keskuspuistoa. Sitähän oli kehuttu Bangkokin keuhkoiksi ja muutenkin hienoksi paikaksi.

Vajaa kaks tuntia kesti koko puiston kiertäminen muutaman istuskelu- ja ihmettelytauon kanssa. Kaikkea se pallo päällään pitää! Oli liskoveijareita lötköttelemässä kanaalin rannalla, spandexpellejä selvästi rikkomassa puiston 20 km/h nopeusrajoitusta ja lenkkeilijöitä, jotka olivatkin ihan oma lajikkeensa: Pari atleettista, selvästi länsimaista, kundia veti lenkkiä ihan asenteella ja kiersi puiston pariin-kolmeen kertaan melkein nopeemmin kun keskiverto pyöräilijät.

Ja sit oli niitä hiivertäjiä jotka oli juoksevinaan, mutta liikettä oli niin vähän että minähän seisonkn nopeammin... No viihdyimme näitä luonnonihmeitä katsellen. Lätäköiden veden hapettaminen on hoidettu puistossa hauskalla tavalla. Pitkin lampia on vesimyllyjä, jotka kauhoo vettä ja kaataa sen takaisin lätäkköön. Ilmaantuu siinä samalla ja liskon lötkäkkeille ja kalakavereille riittää happea. Aika seisovaa se vesi muutoin oli.Vähän ennen puolta päivää alkoi olla jo niin kuuma, että lähdettiin laahustamaan kohti hotellia ja poikettiin matkalla Pat Pongin alueella juomalla, ts. minä kaljalla ja polttamassa hyvän sikarin, Eeva joi vettä. Oltiin vaan laita-alueella joten ei paljoa iloisia tyttöjä tai ladyboyta näkynyt, sateenkaarikansaa kylläkin parveili ohi melko paljona. Sähkön vetoja ihailtiin.Hotellilla vähän suihkua ja alkaertaan vetämään kevyttä välipalaa että jaksaa iltaa, eväitä ja vuoden vaihtumista odottaa. Pähkäiltiin maailman menoa ja todettiin että nää ainakin osaa bailata, niillä on tää "yleinen" vuodenvaihde, oma vuodenvaihde 15.1. ja lisäks ne viettää kiinalaista uuttavuotta. Rakettimyyjillä on varmaan tilit sveitsiläisessä pankissa!

Lisäks nää noudattaa buddhalaista kalenteria joka on rapiat 500 vuotta meidän kalenteria edellä ja sit niillä on joku oma ajanlaskukin, näihin kuningassukuihin liittyvä. Eli käytännössä aina kun tulee mieleen pitää näyttävät bileet niin joku aihe luulis löytyvän.

Illalla mentiin sit sinne Silom Villageen ja vedettiin lista läpi. Tai no, se mikä jalksettiin! Alkupaloina oli ihan jumalaisen hyvää possurullaa ja rapukevätkääryleitä ihan uudenlaisessa formaatissa. Pääruokana ankkaa inkivääripedillä ja kanacurryä jotka molemmat vei ihan toiseen ulottuvuuteen.

Kaiken kruunas pelimannisedät jotka veivas paikallista perinnemusaa ravintelin nurkassa ja just  ku aloiteltiin pääruokia niin alko tuleen tätejä esittämään perinteistä thaitanssia. Napakkaa settiä! Mä en vaan tajuu miten niillä mimmeillä taipuu nivelet siihen suuntaan kun ne taipu. Jotenkin järjen ja luonnon vastaista tuollainen. Jokatapauksessa kaunista ja tyylikästä. Mä visioin että sellasen tanssijan sais isoon pulloon kirjahyllyyn ja aina duunista tullessa vetäis sen käyntiin ja katselis vaan...

Mentiin vielä hetkeks hotellille vetään henkee ja kirjottaan tätä blogia. On vielä pitkä ilta ja yö edessä. Hotellikin on muuttunu jokskun tuhannen ja yhden yön hoviks meidän syödessä, tarjoilijoitakaan ei meinaa tunnistaa...

Mentiin illalla sit Iconsiamin ostaria vastapäätä laiturille uuttavuotta vastaanottamaan. Ei tarvinnut olla yksin! Siellä oli jo tuntia ennen kinkereiden alkua sellainen ryysis että oksat pois. Ja paheni vaan kun H-hetki lähestyi. Olis voinu huoletta nostaa jalat ilmaan, ei olis päässy maahan asti tippumaan.

Joelle oli hinattu pari 100 metristä proomua ihan täynnä ilotulitteita ja se varttitunnin tykitys oli sitä luokkaa että Stadin uudenvuoden tulitus on ehkä 5 % siitä mitä tuolla tänään lähti ilmaan. Toi oli kuulemma vuoden suurin ja upein mutta melkein vastaavia oli kolmisenkymmentä ympäri kaupunkia. Vetääköhän ne parin viikon päästä yhtä rouheella setillä kun on niiden oma virallinen uusivuosi. Nyt kyljelleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti