tiistai 2. elokuuta 2016

Eksyttiin Roundstoneen!

Aamulla lähdettiin ajamaan isoa tietä ajatuksella äkkiä Galwaysta ohi ja pienelle rantatielle ihmettelemään. Edelleen minua jaksaa ihmetyttää tää paikallinen ajokulttuuri. Motarilla oikein mielellään porukka matelee alle kahdeksaakymppiä ja sitten varsin pulsatiivisesti ilman mitään ennakkosuunnitelmaa nopeus nousee hetkellisesti toiselle sadalle palatakseen taas jossain vaiheessa kahdeksaankymppiin.

Motarilla tuo ei tavallaan häiritse kun siellä voi asialle tehdä jotain, mutta niillä maaseudun peremmilla 100 km/h teillä ilmiö on varsin samanlainen nopeuden heitellessä 50 - 80 km/h. Ota sit selvää näistä menninkäisistä.

Galwayn jälkeen alkoi sitten se niemimaan alue. Ja taas täysin erilainen kuin mikään aikaisempi täällä saarella. Nyt oli maisemat kuin lapissa konsanaan ja kiviaitaa ja kivestä tehtyä taloa on runsain määrin joka paikassa. Ja sit joku kitisee että suomessa on kiviset pellot! Mistähän nää on nää kilometrien pituiset kiviaitansa kasannu, tuonu Suomesta kivet vissiin...

Ajettiin sitten illansuussa Roundstone nimisen ihan pienen kalastajakylän kautta ja kas kun oli kaunista maisemaa! Todettiin, että tää on keskellä ei mitään ja ihan mettässä mutta tänne jäädään jos vaan majoitus löytyy!

Ja löytyihän se, kylän laidalta pieni B&B paikka ja ihan edukkaastikin vielä. Nettiyhteys on mitä sattuu ja katsotaan saako edes tekstejä ladattua sisään mutta on tää nätti. Kierreltiin kylää kuvaamassa ja syötiin hyvät simpukat. Ja jos sade vähän hellittää niin mennään ottamaan varmaan yhdet oluet paikalliseen pubiin jonka terassilta on kauniit merinäköalat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti