maanantai 28. lokakuuta 2013

Katakombeilta Fontana di Treville

Aamulla totutuista tavoista poiketen ei poikettukaan kauppahallilla. Oikeestaan ei oikein uskaltanu ku pelkäs mitä sieltä vois mukaan tarttua ja kun alkaa oleen kohta loma jo lopuillaan.

Mentiin siis metrolla Terminin kautta Pyramiden asemalle ja vaihdettiin paikallisbussiin ja jatkettiin pitkin vanhaa Via Appiaa. Oli jo bussin sisälläkin kokemus. Vanha kapea tie muurien ja isojen talojen välissä.

Pois jäätiin San Sebastianosin katakombin edessä, mutta kun se olikin sunnuntaisin suljettu niin tutustuttiin vain Pyhän Sebastianosin kirkkoon ja mentiin kävellen Calliston katakombeille puolen kilometrin päähän. Ne kun olivat auki. Tie perille oli kaunis ja kulki keskellä vanhoja peltoja.
San Sebastianosin katedraali

Varsin vanha krusifiksi basilikassa

Tie San Calliston katakombeille

Pieni meditaatiopaikka tien varrella
San Calliston katakombissa sitten poikettiin ihailemassa vanhaa hautausmaata. Luut oli jo hoidettu pois tonteilta mutta paikan koko todella mykisti! Neljässä kerroksessa hautapaikkoja, joka kerroksessa jopa 8 vainaata päällekkäin. Käytäviä yhteensä 24 km ja haudattuja vainajia puolisen miljoonaa! Opas kertoi varsin seikkaperäisesti paikan historiasta ja käveltiin maan alla puolisen kilometriä kaikkein vanhimmissa osissa ihastellen melkein 1900 vuotta vanhoja freskoja.

Jatkettiin siitä sitten paikallisbussilla takaisin kaupunkiin ja koitettiin mennä Hard Rock Cafeehen poikkeamaan, mutta vastaanotto oli varsin ynseä joten poistuttiin samoin tein. Tavallaan ei olis kai kannattanut kun poikettiin kadun toiselle puolelle ravintola Elleen. Ei aiheuta jatkotoimenpiteitä muuten kuin että ikinä ei enää!

Ellessä tarjoilu toimi elämää hitaammin ja ruoka oli todella mautonta ja huonoa ja hinnasto ei pitänyt paikkaansa pätkääkään. Lasku oli melkein kaksinkertainen listahintoihin verrattuna. Tätä kioskia Via Venetolla kannattaa siis välttää.
Via Appia Antica

Via Veneto
Jatkettiin Pietarin kirkolle kun eilen meni sessio vähän paavin siunailuksi ja jouduttiin vaas siellä aukiolla istuskelemaan. Jono oli hieman pienempi kun eilen ja tyhjien tuolien armada oli aika näyttävä.
Ehkä katu-uskottavin italialainen poliisiauto Vatikaanissa

Tyhjiä tuoleja eilisen kinkereistä. About noilla kulmin me istuttiin

Pietari valvoo scriiniä
Pietarinkirkko on oikein mahtava edelleen. Messu oli menossa pääalttarilla ja se ei edes turisteja juuri haitannut, kun Helsingin tuomiokirkon kokoinen etuosa oli melkein 100 metrin päässä. Onneksi. Saivat pitää messunsa rauhassa tuhatlukuisesta turistiläjästä huolimatta.
Pietarinkirkon keskialttari

Messu menossa tuolla edessä
Kierrettiin sitten aarrekammion kautta. Ihailtiin kaikkia loistavia juttuja ja kun koitettiin päästä pois aarteistosta niin jouduttiin hieman odottelemaan. Aarrekammion käytävä kun on ainoa kulkutie papiston tiloista itse kirkkosaliin ja viikon päämessu oli juuri alkamassa. Oli sitten pari kardinaaliakin messua toimittamassa.
Arvokkaampaa messuväkeä

Vielä on tilaa taulussa
Poistuttiin sit Rooma by night omatoimikierrokselle. Ihan ensin poikettiin jo eilen löydetyssä Cafe San Annassa aivan Pietarinkirkon aukion lähellä Va Borgo Pion kulmassa. Eilinen Luigi tarjoili taas suurella sykkeellä ja kieli poskella. Jos joku hyvärunkoinen nainen (iällä ei väliä) haluaa kokeilla miltä tuntuu olla palvonnan kohteena niin kannattaa poiketa täällä. Parille pienelle aasialaiselle sankari taisi antaa jo asuntonsa avaimenkin ja kävi aina välillä meille huokailemassa "Mamma mia che bello" ja kuolasi leualleen. 

Käytiin Espanjalaisilla portailla, käveltiin Candialla ihmetellen miten kaikki maailman merkkikioskit Bvlgarista Cuggiin mahtuu samalle kadulle kilometrin sisään ja sitten Fonatana di Treville heittämään kolikoita lupaukseks että tullaan vielä uudelleen.
Espanjalaiset portaat illalla, rahvasta riittää

Rooma by night

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi
 Kunnon syöminkien jälkeen takaisin hotellille. Pitäis kai aamulla pakata ja lähtee takaisin arkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti