perjantai 25. lokakuuta 2013

Colosseumia ja muuta vanhaa kamaa

Aamulla tehtiin kunnollinen aamupala kun kerran "keittiö" on. Oli vähän haasteita saada Pamsku mahtumaan sinne touhuamaan. Varsinainen tilaihme se on!
Pamsku vääntää aamupalaa
Sitten erehdyttiin menemään paikalliselle torille/kauppahalliin. Siinä meinasi pienen ihmisen mieli järkkyä kaikkien niiden herkkujen kanssa. Oli juustoja, kasviksia, kinkkuja, kaloja ja vaikka sitten mitä! Kaiken kruunasi kioski josta sai valinnan mukaan viiniä omiin astioihin. Ja jos astiaa ei ollut voi 10 centillä ostaa puolentoista litran muovipullon.

Oli ihan pakko poistua varsin pian alueelta ennenkuin tuli tehtyä mitään harkitsematonta... Ostin sentään tryffeliöljyä kun halvalla sain.
Kaikenlaisia kasviksia

Viiniä omiin astioihin, 1,20 euroa litra...
Seuraavaksi suunnistettiinkin sitten metrolla suoraan Colosseumille. Se on vaan niin vaikuttava näky. Aina. Tässä vaiheessa kiitimme eilistä päätöstä ostaa Roomapassit. Rahvas jonotti henkilökunnan ilmoituksen mukaan about tunnin jonossa ja meidät ohjattiin suoraan sisään oman sisäänkäynnin kautta.

Toista tuntia kierreltiin ja kuvattiin paikalla. Ei voi kuin ihailla miten aikoinaan on porukka osannut rakentaa kestävästi. Toikin laitos on pari tuhatta vuotta vanha ja melkein paremmassa kunnossa kun keskiverto suomalaiset 60-luvun lähiöt.
Rouvat Colosseumilla

Juha ja Kari taapertaa varsin vanhaa tietä

Kolmisen kerrosta vankisellejä

Massiivista ja hyvin aikaa kestävää

Istuinosat on kyllä ajan saatossa hävinneet

Yleisnäkymää toisesta kerroksesta

Rouva raunioissa

Näkymä Capitolium kukkulalle

Colosseum ulkoa päin
Seuraavaksi siirryttiin vanhan Rooman raunioille, koko ajan ne näköjään kaivaa niitä lisää esille. Täällä on aika paljon kivoja kesätöitä arkeologiopiskelijoille.
Nuoriso-osasto rapsuttaa ja seuloo
Forum Romanumille mentiin taas tyylikkäästi oman portin kautta kun oli ne Roomapassit. Oli voittajaolo. Toista tuntia kierreltiin muinasita Rooman keskustaa ja täytyy myöntää, että hiljaiseks vetää. Historian kirjoista näistä on luettu mutta kävellä näiden paikkojen keskellä on kylläm edelleen ihan oma juttunsa.
Vanhaa Roomaa

Kaunistahan siellä on

Aikakautinen bordelli

Temppeleitä riittää

Alueen laajuus jaksaa aina ihastuttaa.
Seuraavaksi oli pakko poiketa nauttimassa kevyttä virvoketta ja jatkaa matkaa kohti Panthenonia. Haahuiltiin parisen tuntia pitkin varsinasita keskustaa ihastellen paikkoja ja suoritellen sekä ikkunaostoksia että ihan niitä oikeitakin.

Alfredon ravintolassa oli juuri mennyt keittiö kiinni joten poikettiin naapuriin syömään ja etsittiin Piazza Navona että päästiin fiilistelemään taiteilijoista.

Via Scorzalla

Täältä se paavi vissiin käy ostamassa kuteensa

Piazza Navona
Käpyteltiin sitten San Antonion linnan kautta hotellille. Matkalla kuunneltiin katusoittajia ja ihasteltiin liikennekulttuuria, etenkin luovaa pysäköintiä. Jos tilaa ei ole, jätetään vaan kylmästi auto "toiseen riviin" tai vaikka suojatien päälle. Siinähän on tilaa...

San Antonion linna

Pojat veti Pink Floydia ihan tuelta

Linna toisesta suunnasta
Ja hotellilla sitten rakennettiin oikein maistuva kynttiläiltapala hyvistä juustoista ja makkaroista, oliiveista sun muusta. Ja mä aloin tappelemaan taas läppärin akun kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti