torstai 8. maaliskuuta 2018

Trasteveren terasseilla

Tänään piti lähtee aikaisin liikkeelle että ehdittäis Pietarinkirkolle ennen kun kaikki maailman turistit tunkee sinne yhtä aikaa. Pieleen meni...

Nukuttii vähän liian pitkään ja sitten käytiin kauppahallissa ostamassa aamupalatarpeita ja sitten rouvat kaunistautuivat ja matkalla harrastettiin kauheesti ikkunashoppailua ja kun vihdoin päästin tonteille niin jono kiersi melkein koko aukion eikä sillai kauheesti liikkunut.

Varmaan pakko koittaa huomenna mennä aamumessuun ja olla sillai tyly että kauheesti ei muita odotella lähdön hetkellä.

Mentiin sitten Eevan kanssa Trastevereen käppäilemään ja maisemia katselemaan. Kierreltiin pikkukujia parikinkirkkoa ja piazzaa ja käytiin väijymässä Basilica di Santa Maria in Trastevere. Huikaiseva kirkko ja pitkä historia. Vaikutuimme.

Trasteveren kujia

Trasteveren kujia

Komee kirkko mut vähän oli nokisena kattokruunut

Istuin

Trasteveren kujia

Basilica di Santa Maria in Trastevere

Basilica di Santa Maria in Trastevere

Basilica di Santa Maria in Trastevere

Basilica di Santa Maria in Trastevere
Kun aurinko paistoi, oli lämmintä ja ei ollut kiire minnekään niin pysäköimme persoonamme pienelle ja viehättävälle terassille nauttimaan olostamme. Ja kyllä me nautittiinkin, myös lambrusco-viiniä ja espressoa!

Kevätpäivä Trasteveressä

Sitten kierrettiin Isolan kautta Tiberin itärannalle shoppailemaan. Osuttiin siinä juutalaiskorttelien kulmilla sopivasti jonkun elokuvan kuvauksiin mutta ei annettu sen häiritä. Rahvaan innostuksesta päätellen se tyylikkäästi harmaantunut vanhempi herrasmies on joku oikeasti tunnettu paikallinen näyttelijä.

Hirveän etsimisen jälkeen Eeva löysi kuin löysikin laukkukaupan ja pakkohan siellä oli poiketa koska kaapissa on vielä tilaa parille Roomasta ostetulle laukulle...

Rouva shoppaa
Sit löydettiin Asko ja perhe ja mentiin syömään Trasteveren puolelle pizzaa. Tiberino Isolalla oli se alkuperäinen suunnitelma kun siellä näytti tänään olevan knochejakin tarjolla mutta siellä ei ollut tilaa. Pettymys oli suorastaa murskaava!

Hieman tilannetta helpotti kun tultiin takaisin Pizzalta ja Tiberinossa oli mennyt keittiö kiinni ja sai vain kylmää kamaa sieltä niinettä nautittiin jälkiruoka siellä, jätskiä ja tiramisua!

Tiberinon terassilla

Jälkiruokaa
Sit raahustettiin Cirko Maximuksen suuntaan kohti metroasemaa. Ihailtiin hirveen kallista tonttimaata ihan keskellä Roomaa ja kokonaan rakentamatta. Mentiin metrolla hotellille ja sit lonnittiin loppuilta ja joku kai paranteli rasittuneita jalkojaan. Mä olisin voinu kyl Borghesen puistossa poiketa. tai terassilla...

Sirkus Maximus

Sirkus Maximus
Illalla piti katsoo jotain tuliaisjuomaa Askolle ja Eilalle. Vastapäätä hotellia oli pieni viinimyymälä jossa oli ihan loistava valikoima hyviä paikallisia viinejä. Avauduin sitten huonolla italialla omistajalle joka sillai sai kauheet kikcsit kun joku toispaikkakuntalainen koittaa tulla toimeen paikallisella murteella. LLykkäs sit pullon punkkua kainaloon ja sanoi että maistakaa nyt toi ja tykkäätte niin tulkaa sit aamulla hakemaan lisää.

Mitään maksuuhan se siitä ei halunnu joten mentiin maistelemaan. Ihan loistavaa kamaa! Pakko kai sitä on aamulla ihan rahan kanssa poiketa hakemassa jokunen flinda.

Hyvää juomaa ja laastaria rakkoihin


Mitähän sitä huomenna ennen kotiinlähtöö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti