keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Ruokapårnåa ja historiaa

Aamulla heti kun herättiin niin kiirehdittiin kauheeta vauhtia kauppahallille. Ja sitten se kiire loppui!

Kierreltiin toista tuntia eri kojuilla. Maisteltiin kinkkuja ja juustoja ja otettiin mieluisia juttuja mukaan. Fiilisteltiin hyvien raaka-aineiden kimpussa ja loppupeleissä mukaan lähti ainekset aamupalaan ja illalliseen sekä kolmisen litraa viinejä. Valkkari oli ihan 1,90 litra kun otin pullon mihin sen sai laskettua. Jos olis ollu oma astia mukana niin olis ollu paljon halvempaa. Ja oli muuten hyvää!

Toi halli on oikeesti sellanen ruokataivas että mä en aina edes tajuu paljonko siellä menee aikaa. Lankomiehellä ja kälyllä on vähän sama ongelma! Eeva soitteli jo jossain vaiheessa että ettekö te tuu ollenkaan sieltä mutta kun ei vaan malta kun kaikki on hyvää ja ihanaa yhtä aikaa!

Oikein komea ja kaunis aamu

Kinkkuja valittavaksi

Todellinen ruokataivas

Viiniä omaan astiaan 1,70/l ja oikein hyvää

Sit tehtiin aamupalaa ja mentiin kylille. Metrolla Colosseumille ja muutama tunti siellä ja Palatinuskukkulalla pööpöilyä. On se hienoo että Roomasta löytyy koko ajan paikkoja joissa ei oo ehtiny vielä käydä. Pysyy mielenkiinto päällä vastaisuudessakin...

Coloseumilla tuli mieleen että jos Mertaranta olis selostanu livenä kristittyjen heittämistä villipedoille niin olisko se huutanut "Ihanaa leijonat, ihanaa!"

Colosseum, Rooma passilla oma sisäänkäynti

Tää on edelleen huikee

Tuolta nätti maisema

Tuolla ne taltioitiin, ennen käyttöä.

Palatinuksen ja Forum Romanumin kartta
Kauheeta kiipeemistä

Palatinuskukkulan stadion

Tän funktio ei ihan auennu

Palatinus kukkulalta Forum Romanum

Sitä oikeesti vanhaa Roomaa
Alkoi sit vähä ripsotteleen vettä ja poikettiin kahvilla/punaviinillä Colosseumin kulmilla. Ja kun ei keksitty sateessa paljoo muutakaan tekemistä niin poikettiin Terminin kautta siihen kulmilla olevaan hienoon kirkkoon Santa Maria degli Angeli e dei Martiriin ja siitä sit kämpille.

Loppuilta menikin sit kauheen sapuskan ahertamisen merkeissä. Mä askartrelin alkupaloiks sinisimpukat valkoviinikastikkeessa ja Asko ja Eila pääruoaks äyriäispasta tuorepastasta. Jösses että oli hyvää!

Tästä se lähtee

Sinisimpukat putsattuna ja motivaatiojuoma

Pastakastikkeen pohjat

About 3 euron viini, oikein hjuva

Sinisimpukat tarjolla

Äyriäispasta

Suurella tunteella evästä
Nyt on sit niin turvoksisenna taas harrastaasa että pakko mennä vatsan viereen köllimään että jaksaa huomenna taas harrastaa turismia...

1 kommentti:

  1. Ai saakuta, tuonne olis päästävä. Mä en myöskään tulisi ihan heti tuolta hallista!! :)

    VastaaPoista