torstai 29. toukokuuta 2014

Putouksia ja Geysirejä

Aamulla pakattiin porukka autoon, tai siis Daciaan, ja lähdettiin kohti sisämaata tarkoituksena poiketa Gulfossin putouksilla ja Geysirialueella.

Maisemat häikäisivät ja todettiin yhteen ääneen, että karua mutta kaunista.

Ensimmäinen pysähdys tehtiin Gulfossin putouksilla. Ei niistä saa mitään tolkkua kuvista mutta hiljaiseksi veti ryhmän! Ei tollaista kauneutta voi ollakaan! 2000 kuutiota vettä sekunnissa alas jyrkkää kanjonia. Pari tuntia meni kuin siivillä.







Seuraavaksi siirryttiin kohti Geysirejä. Aamulla oli poikettu kaupassa ostamassa retkieväitä ja samalla pohdittiin makkaroiden ja makkaratikkujen hankintaa. Jos vaikka olis saanu nakit ja kabanossit kypsäksi lämpimissä vesissä...

Alueen hienous yllätti. Kuumaa vettä kupli ja pulputti useammastakin kohdata maan alta ja Stokkur ruiski muutaman minuutin välein 25 metristä suihkua ilmoille. Pakko oli ihan vieretä käydä katsomassa!

Tytöt kävi huiputtamassa läheisen kukkulan ja Jani ja Juha pohti niitä makkaran kypsennyspaikkoja suurella sydämellä. Eli kaikki viihtyivät...





Takaisin päin tullessa vielä poikettiin suuren entisen tulivuoren kraaterilla ihmettelemässä. 6500 vuotta vanha kuoppa joka oli mitoiltaan sellainen, että pamahdus on mahtanut olla melkoisen messevä kun laava liikkeelle lähti.




Illalla mietittiin sapuskan tekoa, mutta mukavuus kuitenkin voitti ja mentiin Reykjavikiin olusille ja taapertamaan pitkin kylää... Kannatti, syödä voi huomennakin!


Ja lopussa kiitos seisoo, jos vaan videon editointi onnistui... Stokkur ruiskaisee pienet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti