maanantai 29. huhtikuuta 2013

+ 26 ja aurinkoa! Verona on aika namu...

Aamulla ihailtiin merirosvoristeilyn lähtöä hotellin rannasta. Siis varmaan lapsille se oli tarkoitettu mutta aika paljon oli noita normi-italialaisia ihmettelemässä 25 metristä purjelaivaa Gardan laiturissa. Samalla mä ihailin paikallisen poliisin toimintaa kirkon edessä. Kun rahvas oli menossa jumalanpalvelukseen poliisi pysäytti liikenteen siksi aikaa että mummot pääs suojatien yli. Tämä se on asiakaspalvelua! Ei turhia liikenteen haittaamisia tutkien kanssa vaan oikeaa asiaa!

Ajeltiin sitten Veronaan ja löydettiin parkkipaikka ihan keskustan tuntumasta. Haettiin kartta kioskista ja intomielellä kaupunkiin tutustumaan. Ihan ensiks oli pakko käydä katsomassa Julian parveke, siis se jolla Shakespieren mukaan Romeo kosas mielitiettyään. Hirvee tungos ja aika hyvin markkinoitu juttu ajatellen että kyseessä on täysin fiktiivinen hahmo, ihan samoin kun Hamletkin. Paikkana kuitenkin ihan viehättävä.


Poikettiin olusilla siinä torin laidalla ja ihasteltiin elävää patsasta jossa intialaisen näköinen hyypiö kannatteli kepin nokassa tätiä. Kauheesti mietittiin millainen tukirakennelma hihoihin sisältyy muttei keksitty. Niinpä annettiin vähän tippiä kekseliäisyydestä ja jatkettiin matkaa vanhemman linnan suuntaan.

Siellähän oli taidemuseo ja ajan säästämiseks jätettiin se väliin ja poikettiin vaan väijymässä se vanha silta josta oli sika kivat maisemat kaupungin suuntaan joen yli.

Päätettiin sit lähteä eteenpäin kohti Padovaa mutta homma meni puihin vanhan roomalaisen amfiteatterin kohdalla! Ihan hirvee savu leijaili tonteilla ja kauhee pärinä kuului joka puolelta. Siinä oli toisen maailmansodan aikaisen kaluston paraati just lämmittelemässä värkkejä jotain näytösajoa varten! Pakkohan se oli katsoo ja dokumentoida! Kyllä Padovaan ehtii myöhemminkin...


Paraatin mentyä ohi ajeltiin sit pikkuteitä pitkin Padovaan, ja siitä alkoi tuska ja takapuolen hikoaminen. Eeva oli varannut hotellin läheltä keskustaa, eli siis vanhasta kaupungista... Ettei homma menis yhtään hankalammaks niin Padovassa oli just tähän aikaan EU:n sponssaama kulinaari- ja kädentaitoviikko menossa. Tarkoitti sitä että rahvasta oli liikkeellä siihen malliin...

Hotelliin piti mennä niin, että kiertää koko historiallisen keskusta noin 10 000 muun auton kanssa mateluvauhtia ja kun ei kerralla osu kohdalleen, niin otetaan se tunnin kunniakierros uudelleen ja tunteella! Toisella kierroksella sit Eeva lähti jalkaisin katsomaan tarkemmat koordinaatit ja mä seisoin Fiaskon kanssa hätävilkut päällä odottamassa about keskellä tuomiokirkon aukiota.

Hotelli löytyi, ja täytyy myöntää, vaikka navigaattori on parasta A-luokkaa niin ei sekään voi hiffata, että hotelliin mennään 15 metriä sivukadun puolelta hieman autoa leveämmästä porttikongista sisään! Perille kuitenkin päästiin!

Suihkut ja muut perinteiset valmistelut. Poikettiin paikallisessa tuomiokirkossa katsastamassa messumeiningit ja paljon oli kansaa liikkeellä! Pyhän Antonioksen haudalle ei vitsitty jonottaa joten mentii' sit sinne Euroopan kulinaristikinkereihin! Oli aikast hianot bileet, jopa Suomella oli siellä oma osasto missä myytiin kuksia ja Iisakki Järvenpään puukkoja... Kierreltiin ja syötiin pieniä alkupaloja ja nautittiin olosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti