tiistai 28. marraskuuta 2017

Kulttuuri ottaa jalkoihin!

Illalla päästyämme Roomaan oli jo reipas puoliyö. Hotelli on pieni paikka lähellä Republicaa, mutta ihan kiva ja siisti. Kumman vaikee vain on tää systeemi, kun päähotelli on pari katua toisaalla ja hotelli on yks kerros tavallisesta asuintalosta. Avaimia oli siis nipussa neljä ja kaikkia tarvitaan jos huoneeseen meinaa päästä!

Rooma by night

Aamiashuoneen ikkunasta, komee päivä luvassa

Näillä pitäis päästä huoneeseen

Naapurin ovi

Aamiaisen jälkeen alkoi sitten maratooni! Alkuperäinen idea oli pööpöillä pitkin kylää ja nauttia elämästä erilaisissa kahviloissa ja tavernoissa, mutta pieleen meni. Homma lähti lapasesta suurinpiirtein samalla sekunnilla, kun ovesta ulos päästiin.

Tässä kylässä on niin paljon nähtävää, että kun kulmasta kääntyy niin aina on uutta silmien edessä! Poikettiin ihan ekaks Santa Maria degli Angelissa kun se oli melkein hotellin vierellä. Pojat restaureeras just mestaa mutta oli se meridiaaneineen edelleen ihan huikee laitos!

Kauheesti scoottereita parkissa

Pojat ehostaa

Auringon meridiaani

Iha kirkkokin siinä oli

Töö vahti takaovea

Palazza della Republica
Eeva alkoi suunnitella lattiaa meille...

Sit pyörähdettiin Colosseumin ja Forum Romanumin kautta mutta vain kahvilla, koska paikka on jo niin nähty eikä vaan yhtä kertaa... Mutta se "kirjoituskone" eli monumento Vittorio Emmanuele on aina ennen jäänyt väliin. Joten sitä kohden...

Matkalla kävi pulla ja huomattiin että kansallismuseossa oli Claude Monet´n erikoisnäyttely! Siinä sit menikin lähemmäs pari tuntii, mutta kertakaikkiaan kannatti. Mitenhän paljon pitää vetää absinttia että saa noin hyvin värit päälle, kuin Monet?

Alkava syksy täällä

Iloisten Vespojen vuokraamo Colosseumin ku

Nää on aina mageita

Rouva pönöttää raunioilla

Caesarin juhlakenttää

Monet näyttely

Monet näyttely

Monet näyttely

Monet näyttely

Monet näyttely

Siitä sit mentiin fiilistelemään sitä muistomerkkiä. Herraisä, että jollain muullakin keulii katsomoon! Jos monumentti on tota kokoluokkaa ja sen alta romutetaan puolet Roonan antiikkista keskustaa niin kurinpalautus olis kyllä kohdallaan.

Laitoksen alakerrassa oli merisodankäynnin pieni näyttely, lippuja ja sellaista, kuvaaminen kielletty. Yläkerrassa oli sitten Italian armeijan lippunäyttely. Ja se monumentti, 500 hehtaaria arviolta. Sportstrakkeri kertoi kiivetyn 29 kerrosta Miks ei oo ennen täällä käyty? Tiedän - enää ei tarvii vaikka magee olikin...

Vanha kohtaa uuden, tota ei oo vielä purettu

Tuntemattoman sotilaan muistomerkki, vasen solttu haukotteli

Tää on iso!

Ei tota tajuu kaukaa

Mittakeppejä kuvassa

Lippuja, suurin ero lipputangon nupeissa

Hevon perse!

Vahvaa pönötystä monumentilla

Tää ei stressannu

Jatkettiin sitten Piazza Navonalle syömään ja fiilistelemään, ja kun siinä nyt sattui olemaan Rooman paikallismuseo kulmilla, niin pakkohan siellä oli poiketa. Etenkin kun siellä oli erikoisnäyttely oopperan puvustuksesta. Melkoisen mahtavaa. Kolme kerrosta upeutta. Kuvaaminen oli kielletty mutta ainahan sitä saattaa lipsahtaa...


Piazza Navona, ei hukutettavia kardinaaleja tällä kertaa...

Fiilistelyä

Lomailua Roomeon ja Juulian kanssa

Kansallisoopperan puvustoa

Vanhaa kaupunkia.
Poikettiin sitten syömässä hotellin lähellä pienessä ravitsemusliikkeessä. Oikein oli hyvää Saltimbocka Romanaa vaikka Eeva kauheesti väittikin että mä teen parempaa. No jälkkärit oli kans hyviä (teen kuulemma paremman Creme Bruleenkin, pitäiskö vaihtaa alaa...). No oikeesti oli ihan hyvää ja asiallisen hintaista. Oonko mä totuttanu ton rouvan liian hyvälle?

Rouva salaatilla
Jätskiä Eevalle

l
Tän näkönen Creme Brulee, maku ihan kohdallaan

Katotaas mihin huomenna eksytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti