maanantai 26. kesäkuuta 2023

Loman alku, njet problem, normal katastrof!

Juhannus tuli vietettyä Savossa, niin tänään lomalle lähtö tapahtui vaihteeksi ihan suurella sydämellä ja pienellä panikoinnilla. Eilen illalla tultiin kotiin, niin eihän niitä kaikkia pyykkejä saatu vielä pestyä. Tänään aamulla havahduttiin siihen tosiasiaan, että pari koneellista pyykkiä pitäisi vielä pestä ja kuivattaa ja kaikki purjehdusloman kamat pakata. Eli normal katastrof ja pieni hyörintä aamulla.

Onneksi eilen illalla oli jo sapuskat viety veneelle, ja kaikki keittiössä tarvittavat kamat, samalla kun laitettiin maasähkö päälle, jotta kylmäkoneet ja moottorin akku ovat valmiita tarvittaessa. Painevesisysteemissä on pieni vuoto jossain edelleen, vaikka kaikki liittimet on käyty sen seitsemän kertaa läpi ja yhä se hukkaa kymmenkunta litraa vettä vuorokaudessa. Pakko varmaan jossain luppoajalla vielä kerran kääydä ne kaikki läpi kahdeksannen kerran...

Puolelta päivin alkoi kaikki olla pakatttuna ja valmiinna veneelle siirtoa varten joten Juha lähti sitä toimittamaan, Eevalla oli vielä vähän suihkuhommia (tuskanhiki näet) ja jotain pientä silittämistä. Kamat löysi paikkansa ainakin ensialkuun ja sitten Eeva huomasi että aurinkolaseja ei ollut missään mukana. Eli etsimään kotoa huonolla tuloksella.

Köydet saatiin irti 13.20 ja todettiin suoraan, että Elisaari tai Bergelä on melkein pois suljettuja näillä keleillä. Suosiolla suunnattiin Lähteelään, perinteiseen loman aloitus paikkaan. Keli oli mitä upein, että ei juuri pilven häivääkään ollut taivaalla, paitsi mantereen puolella. Mutta ei sitten juuri tuullutkaan.



Koneella puskettiin Soukan kohdalle ja siinä saatiin purjeet ylös. Vauhti ei juuri päätä huimannut, 0,8 - 3,5 solmua vähän paikasta riippuen eli miten pääsi aukoista puhaltamaan. Pentalan ja Stora Härrön jälkeen eläteltiin toiveita tuulen viriämisestä, mutta kissan viikset. Perinteisessä paikassa Systrarnan loistolla  oltiin jälleen kerran täydessä pläkässä. Kun kaikki muutkin näyttivät ajavan koneella, niin lopetimme itsemme kiusaamisen ja ajatuksena, että ehtisimme illaksi Lähteelään pantiin kone käyntiin.

Siinä puksuteltiin pari tuntia ja ohteltiin spinaakkereiden kanssa vauhdin hurmaa nauttivia kanssapurjehtijoita. Lhteelään saavuttiin kuuden paikkeilla ja perinteisten lomanaloitusjuomien jälkeen ajettiin askartelemaan ruokaa. Tavarat alkoivat myös löytää pikkuhiljaa omia paikkojaan veneessä. Lähteelään saavuttaessa tapahtui hauska episodi: Juha kun ei paljoa poijuhakojen päälle perusta, vaan ottaa poijun suoraan kädellä ja liinalla kiinni päätti kerrankin kokeilla miten se poiju haan kanssa otetaan haltuun.

Ei sitten onnistunut, siellä se haka nyt on naapuripoijussa ja pelkkä liina siinä tavoitellussa. Tarttee kattoo, miten haan saa aamulla napattua siitä kyytiin, uimaan kun ei viitsisi lähteä. Mutta keli on kuin linnunmaitoa. Kyllä se loma tästä alkaa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti